Irány a sereg!

2024.01.20. 09:24

Nincs vagányabb a tatai tűzéreknél: menő videóval ösztönzik a fiatalokat

Egy fiatal tatai tüzér hadnaggyal szeretné a Magyar Honvédség toborzásra ösztönözni a magyar fiatalokat.

Goletz-DeáK Viktória

Forrás: honvedelem.hu

A MH Klapka György 1. Páncélosdandár közösségi oldalán osztotta meg azt a toborzó videót, amivel a tatai dandárhoz próbálják csábítani a fiatalokat. Az igazán vagányra sikerült kisfilmben Lele Gergő hadnagy, tüzér szakaszparancsnok próbálja felcsigázni a figyelmet a honvédségi, pontosabban a tűzérségi pályára. 

- Izgalom, izgalom hátán. Nem egy wellnessközpont, nem egy gólyatábor, ez a Magyar Honvédség, ahol az ország védelme a küldetésünk - mondja a videóban a hadnagy, aki szerint nincs vagányabb annál, mint egy Leopard 2A7 HU-ban ülve megnyomni az érintőképernyőn egy gombot és az 55 tonnás nagymacska megindul, hogy akár 10 lövést is leadjon percenként. 

A tatai katonát a TV2 Mokka című műsorába is meghívták, ahol a honvédség egyik legújabb high-tech harci eszközéről, a német gyártmányú PzH 2000 önjáró lövegről kérdezték, illetve arról, hogy mit kell tudni egy ilyen modern harci jármű kezeléséhez, s ő kinek ajánlaná ezt a különleges feladatot.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk: az Embert a vasra! toborzókampány második fázisában, havi bruttó 737 ezer forintos belépő illetményért, február 9-ig várja a Magyar Honvédség a PzH 2000 önjáró löveg leendő kezelőinek jelentkezését. A megújuló magyar high-tech hadseregnek olyan, a hazájukért tenni akaró bátor katonákra van szüksége, akik – többek között – a haderőfejlesztés részeként folyamatosan érkező új modern harci eszközöket kezelik majd.

- A PzH 2000 jelenleg a magyar haderő legnagyobb tűzerővel rendelkező haditechnikai eszköze – mondta Lele hadnagy a TV2 műsorában. Az ötfős kezelő személyzet tagjai Tatán, Európa egyik legmodernebb szimulátor központjában sajátítják el a löveg kezelését az alapkiképzésüket követően. A tatai páncélosdandár fiatal hadnagya további érdekes részletekről is mesélt a Mokka mai adásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában