Testületi ülés

2023.12.17. 16:30

Már bérelhető a nyergesi villa szalonja is a konyhával

Nyergesújfalui képviselő-testület tagjai egyhangú döntést hoztak önkormányzati tulajdonú, nem lakás céljára szolgáló helyiségek azon új bérleti díjáról, amelyekkel a következő év első napjától kell számolni.

Fenyvesi Károly

Az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár rendelkezésére bocsátott épületek funkciója elsődlegesen nem a bérbeadás. Kulturális és közművelődési szolgáltatásoknak biztosítanak helyet, civil szervezetek tevékenységéhez adnak teret. A helyiségek bérbeadásából származó bevétel a művelődési házat illeti meg, a szerződéseket az intézmény vezetője köti a képviselő-testület által meghatározott bérleti díjak alkalmazásával. A témához kapcsolódó anyagot Szeifert Zsuzsanna készítette, az előterjesztő Mihelik Magdolna polgármester volt.

A főutcai volt általános iskola épületében ezer forintos ugrással egy osztályterem, illetve a zsibongó bérleti díja óránként ötezer forint lesz. Egy emeleti, kizárólagos használatú terem tarifája sporttevékenységre havi 33 ezer, egy másik 35 ezer, egy harmadik 25 ezer forint lesz forint az új esztendőben.

Még szokatlan, hogy a nagyon színvonalasan felújított Kernstok-villa helyiségeinek bérbeadására is van lehetőség. Új elemek képbe kerülésével alakultak a fizetendő összegek. Nem változott az emeleti helyiségek napi 15 ezer forintos és a pince alkalmankénti 40 ezer forintos költsége. Új elem az alkalmanként 50 ezer forintos szalon, illetve a szalon konyhahasználattal kombinált 80 ezer forintos lehetősége.

A testületi határozat szerint megállapított díjakat az alkalmi bérlőknél veszik figyelembe. Az állandó bérlőkkel egyedi szerződéseket köt az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában