Kvíz

2023.12.29. 19:55

Ezek a KRESZ-tesztek fogtak ki idén a legtöbb olvasónkon: te tudod a helyes válaszokat?

A kanyarodási szabályok és az elsőbbségadási kötelezettség fog ki még mindig a legtöbb autóson. Ezeket a szituációkat is kevesen tudják helyesen megválaszolni. Neked sikerül?

Kemma.hu

Ez a KRESZ-kérdés ismerős lehet a régi tankönyvekből; és bár a közlekedési szabályok folyamatosan változnak, ez a feladat a mai napig nem évült el. Vajon ki kanyarodhat utoljára?

Elsőre senki nem gondolná, mennyire becsapós ez a KRESZ példa: te tudod, ki kanyarodhat jobbra?

Bár a feladat első ránézésre talán egyszerűnek tűnhet, ám sokakat mégis elgondolkodtad. A kérdés ennyi: Kinek van elsőbbsége, a busznak vagy az autónak?

Bár a feladat egyszerűnek tűnhet, hiszen a valóságban is ilyen helyzetbe kerülhet az ember, mégis fejtörésre adhat okot, hogy ki kanyarodhat először. A motoros? A személyautó? A teherautó, vagy a troli? Tedd próbára magad!

Bár egyszerűnek tűnik, de ezen a KRESZ-példán szinte mindenki elhasal. Látszólag egyértelmű a szituáció, a sofőrök mégis rossz sorrendben engednék el a járműveket. Te biztos vagy a tudásodban? Válaszolj a kérdésre!

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában