Feladvány

2023.09.05. 18:50

Szinte mindenki elhasal ezen a KRESZ-kérdésen: te tudod, mi a jó megoldás?

Bár egyszerűnek tűnik, de ezen a KRESZ-példán szinte mindenki elhasal. Látszólag egyértelmű a szituáció, a sofőrök mégis rossz sorrendben engednék el a járműveket. Te biztos vagy a tudásodban? Válaszolj a kérdésre!

Kemma.hu

Rengeteg rutinos járművezető van az utakon, akik első ránézésre azt mondják, nem is nehéz ez a KRESZ-kérdés, ám a látszat csal, ugyanis a szituáció eléggé trükkös. Főleg akkor adja fel a leckét a helyzet, ha élesben találkozik vele az ember, hiszen itt több szabálynak is meg kell felelni. Teszteld a tudásod, nézd meg alaposan a képet, és gondold át, milyen sorrendben haladhat tovább a három jármű és a gyalogos. A kép után mutatjuk a megoldást is!

Forrás: ripost.hu

A Ripost által is bemutatott feladvány azért nehéz, mert bár elég egyértelmű, hogy a gyalogos mehet elsőként, ám másodikra a biciklist gondolják, pedig egyáltalán nem ez a helyes sorrend.

De mi a helyes válasz? Görgess lejjebb!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A buktatója a dolognak, hogy a kerékpárosnak STOP-táblája van, így a helyes sorrend a következő: gyalogos, motoros, biciklis, autó; ugyanis utóbbinak is ott a STOP-ábla, illetve a kanyarodási szabály miatt elsőbbséget kell adjon a kerékpárosnak. Neked sikerült elsőre kitalálnod a megoldást?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában