Kemma.hu videó

2023.07.01. 22:41

Ezeket a KRESZ-szabályokat szinte mindenki elfelejti - te tudod, mi a jó megoldás? +videó

A Zsikla Autósiskola segítségével térképeztük fel a legfontosabb KRESZ-szabályokat a gyakorlatban.

Kemma.hu

Autós oktatóval néztük át a leggyakoribb közlekedési helyzeteket a gyakorlatban

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

Számos olyan KRESZ-helyzet van, ami nemcsak a kezdő, de a rutinos sofőröket is zavarba hozza. A közelmúltban két olyanaz elsőbbségadási szabályokkal kapcsolatos közlekedési kérdést is feltettünk olvasóinknak, amely komoly fejtörést olvasott nekik. 

Ebből is látszik, hogy nemcsak az a fontos, hogy jó helyen tanuljunk meg vezetni, de az is, hogy naprakészen tartsuk a megszerzett tudásunkat, és ne csak rutinból, megszokásból, hanem odafigyelve vezessünk minden körülmények között.

Igazi profikhoz, a komáromi Zsikla Autósiskolához fordultunk, és mentünk egy kört Komáromban, hogy átbeszéljük a legfontosabb szabályokat, tudnivalókat, felidézzük, mi mindenre is kell figyelni, és miben segíthetjük mi a többi közlekedők, valamint hogy minket hogyan segítenek a táblák, jelzések, de még a lámpák is. Szabolcsi Tibor szakoktató segítségével nemcsak jó hangulató, de tanulságos órán vehettünk részt. A higgadt szakember türelmesen, a tanulója önbizalmát is erősítve vette át velünk a leggyakoribb helyzeteket. Így például a jobbkéz-szabályt, a körforgalom használatát, a teli és a nyilas zöld közötti különbségeket. Kitért arra is, hogy miért a Stop-tábla vonalánál kell megállni, nem pedig a kereszteződés szélénél, de szóba került az is, mikor állhatunk meg a zebrán vagy hogy merre is indexelünk, ha megfordulunk egy kereszteződésnél. Be kell valljuk, sokéves vezetői rutinnal a hátunk mögött is hasznos és fontos tudással gazdagodtunk.

 

HIRDETÉS

A Zsikla Autósiskola a klasszikus, B kategóriás jogosítvány megszerzése mellett többek között motorkerékpáros, gépkezelői, hivatásos jogosítvány megszerzéséhez is segítséget nyújt, emellett úgynevezett GKI képzésre is lehet jelentkezni náluk. Több mint 25 éves gyakorlattal a hátuk mögött nem csupán elméletben vannak tisztában a különböző járműveket érintő szabályokkal, de a tanulókkal is megtalálják a hangot és mindenkit a lehető legoptimálisabb módon tudnak elvezetni a jogosítvány megszerzéséig. Eszköz- és járműparkjuk mellett profi, magasan képzett szakemberekkel várják az érdeklődőket tanfolyamaikon. Náluk a tanuló igazi partner, akivel közös a céljük: stabil biztos tudás megszerzése a balesetmentes közlekedés és előrelépés érdekében. 
Kapcsolat:  
2900 Komárom, Klapka György út 35., 20/225-3789, 20/225-3755, 20/225-3755
E-mail: [email protected]
Honlap: http://www.zsikla.hu
Facebook: https://www.facebook.com/zsikla.autosiskola

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában