TESZT

2023.08.20. 09:54

Sokan elbukak ezen a trükkös KRESZ-kérdésen: vajon ki kanyarodhat utoljára?

Ez a KRESZ-kérdés ismerős lehet a régi tankönyvekből; és bár a közlekedési szabályok folyamatosan változnak, ez a feladat a mai napig nem évült el.

Kemma.hu

Elsőre igencsak egyszerűnek tűnik, de még a rutinosoknak is el kell gondolkodni rajta, mielőtt rávágják a választ. Ugyanis ebben a helyzetben egyszerre több szabályt is fel kell ismerni, és tudni kell alkalmazni - emlékeztet a Ripost.

Vajon kinek van elsőbbsége?
Vajon kinek van elsőbbsége? 
Forrás: Ripost

Az biztos, hogy élőben nem tanácsos eltéveszteni, mert koccanás is lehet belőle! Lássuk, neked sikerül-e elsőre megoldani! Nézd meg alaposan a képet, majd írd fel, szerinted milyen sorrendben haladhatnak át a járművek a kereszteződésen; beleértve a tiédet is. A helyes megoldásért görgess lejjebb! 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Mivel közlekedési táblák egyáltalán nincsenek a kereszteződésben, így a jobbkéz-szabály az érvényes; de sokan ott rontják el a feladatot, hogy ennyinél megállnak, anélkül, hogy figyelembe vennék a kanyarodási szabályt.

A helyes megoldás így az, hogy A, Te, és legvégül a B jelű kocsi. Ez a KRESZ-kérdés azért is nagyon trükkös, mert ha nem a vizsgán, hanem a való életben adódik ilyen helyzet, akkor a józan paraszti ész szerint míg az A (akinek elsőbbséget kell adj) lekanyarodik, addig a B is át tud haladni a kereszteződésen, így a legvégén mész te. Vizsgán azonban nem tanácsos ezt a választ adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában