Közlekedj okosan!

2023.11.08. 18:31

Még a rutinos sofőrökön is kifog ez a KRESZ-kérdés. Te tudod, ki mehet át elsőként?

Következzen egy rafinált KRESZ kérdés! Bár a feladat egyszerűnek tűnhet, hiszen a valóságban is ilyen helyzetbe kerülhet az ember, mégis fejtörésre adhat okot, hogy ki kanyarodhat először. A motoros? A személyautó? A teherautó, vagy a troli? Tedd próbára magad!

Kemma.hu

Ez a KRESZ kérdés nem csupán azoknak okoz fejtörést, akik még a vizsga előtt állnak, de alaposan feladja a leckét a rutinos sofőröknek is. Pedig rengetegszer adódik olyan helyzet a közutakon, ahol több jármű és rengeteg szabály találkozik egymással. Ebben a trükkös helyzetben is erről van szó; és nehéz eldönteni, milyen sorrendben haladhatnak át a járművek a kereszteződésen. Nézd meg alaposan a képet!

kresz teszt
Vajon milyen sorrendben mehetnek át a járművek?
Forrás: ripost.hu

Ahogy a Ripost is emlékeztet rá, legtöbben ott rontják el, hogy arra tippelnek, hogy a motoros indulhat először. Azonban ez a KRESZ kérdés pont azért trükkös, mert itt több elsőbbségadási szabály is találkozik, hiszen kanyarodás is van, jobbkéz-szabály és kanyarodó főútvonal is. A megoldásért görgess lejjebb!

.

.

.

.

.

.

.

A Kresz szerint a teherautó, az autó, a troli, végül a motoros a helyes sorrend. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában