Programok

2023.11.15. 07:05

Már több mint tízezren repültek Tatára: óriási az élet az Öreg-tó környékén ősszel is

Ki mondta, hogy Tata és környéke csak nyári kaland lehet? Itt a bizonyíték, hogy a városban és környékén nem hogy nem áll meg az élet a hidegebb napok beköszöntével, sőt! Egyik kiváló program éri a másikat, legyen szó a természetvédelemről, a gasztronómiáról, vagy épp a kultúráról. A Vadlúd Sokadalom például a Malom és Kacsával együttműködve vár mindenkit az Öreg-tóhoz november 25-én.

Kemma.hu

Mautner Zsófia gasztroblogger-szakíró, Tóth Tivadar, a Malom és Kacsa séfje, és Fülöp Judit, a bisztró és rendezvényház ügyvezető igazgatója

Forrás: Beküldött

Épp, hogy magunk mögött hagytuk a Márton-napot és a hosszúra nyúlt nyarat, de már kijelenthetjük, hogy Tatán és környékén bizony továbbra is pezseg az élet, és az év végén is érdemes felkeresni a várost, itt ugyanis tényleg mindig történik valami. 

A Márton-napot például többnapos eseménydömpinggel ülték meg, és nem csak Tatán, de a közeli Baji Szőlőhegyen is. No de haladjunk sorjában. Az Öreg-tó partján álló Malom és Kacsában például már csütörtöktől különleges, libaételekkel várták a vendégeket, a sort pedig folytatta a Kiss Hotel, a Gottwald, illetve az Esterházy Pezsgőgyár is. Az egykori grófi pezsgőgyárban libavacsora és helyi borok várták a vendégeket. És ha már helyi borok, és Neszmélyi borvidék, mindenképp érdemes megemlítenünk, hogy ismét óriási sikere volt a Baji Nyitott Pincéknek. Itt péntektől vasárnapig a Borboléta Pincekert, a Hauzer Bormanufaktúra, a Kisbaka Családi Borbirtok, a Lali pince, a Scwäb Pince, a Stróbl Borház, a Turay Családi Pincészet és a Wéber Családi Pince várt finom falatokkal és újborokkal (no meg remek korábbi évjáratokkal) mindenkit. 

A Kisbaka például így írt a hétvégéről közösséi oldalán: „regényt tudnánk írni az elmúlt három napról! Amennyi fantasztikus, csodajó pillanat volt benne, többszáz oldalas is lehetne! Beszélgetések, mosolyok, örömködések és ölelések veletek... Köszönjük!” A Stróbl Borház és a Turay Pincészet is örömmel számolt be a sok-sok vendégről és remek hangulatról.

A hétvégén a Baji Szőlőhegyen is pezsgett az élet
Fotó: H. B.  / Forrás: 24 Óra

Miközben az újborok érnek, Tatán már az újabb programokra készülnek. November 25-én lesz a Tatai Vadlúd Sokadalom, hazánk egyik legnagyobb természetvédelmi fesztiválja. A ramsaari védett területen telelő vándormadarak megfigyelése mellett számos program vár kicsiket és nagyokat is. Na meg több ezer, tízezer madár. Az már biztos, hogy legalább 12 ezer példány ki- és behúzását csodálhatják majd meg a résztvevők, ennyien ugyanis már megérkeztek az Öreg-tóra. Mint megtudtuk, a szakmai programoknak november 24-én és 25-én ismét a Malom és Kacsa ad majd otthont. 

Pénteken többek között a szikes vizek védelme, az Alsó-Tisza-vidéki vizes élőhelyek, valamint Brazília és az Atlanti esőerdők madárvilága kerül majd terítékre a bisztró és rendezvényház különtermében, míg szombaton a ferencmajori madárvárta története, a Nyugat-Palearktiszi madármegfigyelések, a Hortobágy madár-, és Madagaszkár állatvilága. 

Persze az Építők Parkjánál álló rendezvénysátort is érdemes lesz felkeresni. Többek között lesz ugyanis kisállat- és solymászbemutató, helytörténeti séta, bemutatják a BIRDO Az év madárfotósa 2023 pályázat díjnyertes képeit és alkotóit, valamint egy beszélgetés is lesz Suhajda Szilárdról és az expedíciós hegymászásról az idén a Himalájában elhunyt magyar mászó özvegyével, Legindi Tímeával, valamint Pintér Lászlóval. Azon sem kell gondolkodni, melyik programokon vegyenek részt az érdeklődők, a Malom és Kacsában ugyanis a szabadtéri programok után lesznek a további előadások. 

A Tatai Vadlúd Sokadalom szakmai programjai a szabadtéri programok után, este kezdődnek majd a Malom és Kacsában
Forrás: Beküldött

Ugyanitt egyébként addig sem, és a Sokadalom után sem áll meg az élet. November 15-én Stefanovics Angéla körberajzolja magát, 16-én immár visszatérőként Polgár Patrik és Léhárt Míra lép fel a Music Corner vacsoraest sorozatban, egy héttel később a dunaszentmiklósi harmonikás, Herczog Ricsi, 30-án pedig Bangó Endre. A gyerekeket 17-én a Hisztis királykisasszony meséje, a konyhaművészetek szerelmeseit pedig 20-án macaron workshop várja majd. Érdekesség: a workshopok időszakát éljük: a Turay pincészetben december 3-án adventi koszorú készítését lehet majd megtanulni, a Wéber Családi Pincében 18-án lesz egynapos hobbiborász képzés. 

Még egy érdekességet megtudtunk: december 9-én Mautner Zsófia, a népszerű gasztroblogger és szakíró is Tatára látogat: a Malom és Kacsa séfjével, Tóth Tivadarral fognak összeállítani egy szuper vacsorát.

Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényház
Tata, Tópart utca 19., +36 20 321 4664, [email protected] 
Rendezvényhelyszín: Céges rendezvények, esküvők, csapatépítő tréningek ideális helyszíne, páratlan természeti és épített környezetben. 
Programok:  Malom és Kacsa honlapján folyamatos frissülnek a programajánlatok is, de érdemes a bisztró és rendezvényház Facebook-oldalát is követni további érdekességekért, exkluzív tartalmakért. 
Szálláshely: A műemlékvédett épületegyüttesben két exkluzív, ízlésesen berendezett apartman várja a szállóvendégeket. 
Gasztronómia: Klasszikus ízek modern tálalásban, szezonális fogások és desszertkülönlegességek egy helyen. Az ételintoleranciával együttélőknek, tudatos életmódváltóknak, ínyenceknek egyaránt. Itt mindenki jól lakik! A heti menü és a vasárnapi reggelikínálat elérhető a honlapjukon. Az étterem és bisztró rész is kutyabarát.

Hirdetés

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában