Jobban van

2023.10.12. 13:55

Hazaengedték a kórházból a Tardos-Tata közti balesetben súlyosan megsérült fiatal anyukát

A nagymama most a két kisfiú mellé keress segítséget, akivel felváltva segítenének Noéminek.

Kemma.hu

Hazaengedték a kórházból a súlyos autóbalesetet szenvedett tardosi édesanyát, Noémit. Mint arról korábban beszámoltunk: július 4-én, kedden súlyos baleset történt Tata és Tardos között. A helyszínre a tardosi önkéntes és a Tatabányai hivatásos tűzoltók érkeztek ki. Az öreg Skodában utazó 27 éves édesanyát feszítővágó segítségével emelték ki a járműből és mentőhelikopter vitte kórházba.

Most édesanyja osztott meg új híreket Tardos közösségi oldalán. Mint írta: néhány hete hétvégenként kiengedték Noémit eltávozásra a családjához, de az állapota megengedte, hogy 2 hete végleg elengedjék a kórházból. 

Jelenleg még a másik nagyszülőknél vannak a gyerekekkel, így nappalra azóta is bejárhat azokra a kezelésekre, amiket eddig is megkapott. A kórház lehetőséget biztosított neki erre még egy ideig, hiszen tovább kell erősödnie.

– Ami jó hír még, hogy egy kedves barátnő jóvoltából átmenetileg Tatára költözhetnek várhatóan novembertől, ami nagyon sokat jelent nekünk, hisz mi is Tatán lakunk. Három hónap telt el a baleset óta, és nagyon szépen halad, de az orvosi prognózis szerint hat hónap, de akár egy év is eltelhet a teljes gyógyulásig. Addig a családunk fogja segíteni őt, a cél, hogy teljesen el tudja majd látni két kicsi gyermekét – árulta el a nagymama, aki most a gyerekek mellé keress segítséget. 

– Például, amikor én nem tudok menni hozzá, akkor levinné a kisfiút a játszótérre, vagy amíg a kicsi alszik, megsétáltatni a testvérét, vagy csak beszélgetni Noémival. Vagy a házban foglalkozni addig a gyerekekkel, amig Noémi megcsinálja nyugodtan az otthoni gyógytornáját. Vagy vigyázni addig a gyerekekre míg fizikoterápiára megy. Én is ezekben fogok a segítségére lenni – tette hozzá a nagymama.

A rendőrségtől a baleset után megtudtuk, hogy az autóban utazó fél éves kisbaba nem volt szabályosan beköthető  gyerekülésben a balesetkor. Hároméves testvére viszont beköthető gyerekülésben ült. Mindkét gyermeket megfigyelésre szállították kórházba. Később a nagymama a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a régi Skodákban nincsen a hátsó ülésen biztonsági öv, ezért gyerekülést sem lehet bekötni. 

Azonban Noémiék külföldről vásároltak egy merev falú, mély, kipárnázott mózeskosarat és abban utazott a baba, akinek egyébként semmi baja nem lett a balesetben. Az ütközésben részt vevő másik járműben is utazott két kisgyermek, egy 2, illetve egy 5 éves. Információink szerint ők sem sérültek meg komolyabban a baleset során. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában