Állapot

2023.07.14. 06:57

Levették a lélegeztetőgépről a Tata-Tardos között balesetet szenvedett fiatal anyát

Egy hét altatás után felébresztették az a fiatal 27 éves édesanya, aki július 4-én szenvedett súlyos balesetet Tata és Tardos között.

Goletz-DeáK Viktória

Az autóban Noémin kívül ott utazott kés kisfia is

Forrás: Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Fotó: László Krisztián tű. őrm.

Lassan javul Noémi állapota. Úgy néz ki, hogy túl van az életveszélyen. A nagymama újabb híreket osztott meg a Kemma.hu-val.

– Kedd este kiszedték a lélegeztetőcsővet, önállóan lélegzik, maszk azért fújja az oxigént. Beszéltünk vele, kómás egy kicsit még, de máris arról beszél a doktornő, hogy ha minden jól megy átszállítják a héten a normál osztályra. Már etették is, és fecskendőből iszik – árulta el Noémi édesanyja, aki közösségi oldalon kért mindenkit, hogy ismeretlenül is imádkozzanak lányáért. Posztja alatt több, mint ötszázan kívántak mielőbbi jóbulást Noéminek és ígérték, hogy imádkoznak érte. 

A nagymama elárulta, hogy nemcsak imaként érkezik a segítség. A gyerekekkel a nagyszülök sokat foglalkoznak, de máshonnan is kérés nélkül érkezik a segítség.

– Például főzni nem kell, mert mindig küld valaki. Nagyrészt a hívők közösségétől jön a segítség, illetve a férjnek nagy családja van, így a rokonok is segítenek - árulta el a nagymama, aki hozzátette: a családnak van egy másik autója is, így szerencsére nem maradtak kocsi nélkül.

A nagymama korábban elmondta a Kemma.hu-nak, hogy Noéminek hétfőn két és fél órás bordakorrekciós műtéte volt. A baleset óta pedig altatásban tartották, mert borzalmas fájdalmai lettek volna altatás nélkül. 

Mint arról korábban beszámoltunk: július 4-én, kedden súlyos baleset történt Tata és Tardos között. A helyszínre a tardosi önkéntes és a Tatabányai hivatásos tűzoltók érkeztek ki. Az öreg Skodában utazó 27 éves édesanyát feszítővágó segítségével emelték ki a járműből és mentőhelikopter vitte kórházba.

A rendőrségtől a baleset után megtudtuk, hogy az autóban utazó fél éves kisbaba nem volt szabályosan beköthető  gyerekülésben a balesetkor. Hároméves testvére viszont beköthető gyerekülésben ült. Mindkét gyermeket megfigyelésre szállították kórházba. Később a nagymama a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a régi Skodákban nincsen a hátsó ülésen biztonsági öv, ezért gyerekülést sem lehet bekötni. Azonban Noémiék külföldről vásároltak egy merev falú, mély, kipárnázott mózeskosarat és abban utazott a baba, akinek egyébként semmi baja nem lett a balesetben. 

Az ütközésben részt vevő másik járműben is utazott két kisgyermek, egy 2, illetve egy 5 éves. Információink szerint ők sem sérültek meg komolyabban a baleset során. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában