Tájékoztatás

2023.10.16. 11:30

A legnehezebb 3 hét jön a tatabányai fővonalon: egyetlen vonat sem fog közlekedni

Újabb fázisába lépnek a munkálatok Szárliget és Biatorbágy között, amely mindkét vágányt érinti. A munkálatok miatt Komárom és Székesfehérvár között is pótlóbuszok fognak közlekedni.

Kemma.hu

Nem a legkönnyebb időszakon mennek keresztül a vonatozók szeptember 18. óta a győri fővonalon. Ahogy arról már többször is beszámoltunk, a Szárliget és Biatorbágy között megkezdett karbantartási és felújítási munkálatok miatt csak egy vágányon halad a vonatforgalom és javarészt pótlóbuszok szállítják az utasokat. Hamarosan azonban még nehezebb hetek várnak a vonatozókra.

A MÁV honlapján számolt be arról, hogy október 27-én a munkálatok újabb fázisba fognak lépni, ami már mindkét vágányt érintik, így a győri fővonalon teljesen megszűnik a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy között, valamint éjszakánként Szárliget és Budaörs között. Ez az időszak egészen november 17-ig, azaz három hétig fog tartani. Ebben az időszakban az utasok kizárólag pótlóbuszokkal tudnak majd közlekedni. Mint írták, a hosszabb közúti menetidők miatt a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak 45-60 perccel, az elővárosban utazóknak 10-30 perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolni.

Alapos vizsgálat után a szakemberek arra a döntésre jutottak, hogy ez alatt az időszak alatt a győri fővonalról átterelik a tehervonatok forgalmát átmenetileg a Székesfehérvár–Komárom vonalra. Ez azt is jelenti, hogy a személyszállító vonatok közlekedése itt szintén szünetelni fog, az utasokat Székesfehérvár és Komárom között ugyancsak vonatpótló buszok szállítják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában