Nagy táncválasztó

2023.09.17. 09:26

Oroszlányiak figyelem: városban a Válaszd a táncot! Válassz egy táncot! program

A Silhouette balettosai csatlakoztak egy országos programhoz, ami remek apropó volt a mozgásforma népszerűsítésére. A lányok díjmentes bemutatókon keresztül szerették volna táncba vinni az oroszlányi közönséget.

Wágner Zsanett

A Silhouette minden táncosa továbbjutott: április és május közepén lép a döntő színpadára

Fotó: F.P.

Válaszd a táncot! Válassz egy táncot! – ez volt a nagy táncválasztó szlogenje, amelyet ötödik alkalommal szervezett a Táncpedagógusok Országos Szövetsége az ország több városában. Budapest,  Győr, Pécs, Szeged és Debrecen mellet az idén először Oroszlány is csatlakozott a Silhouette képviseletében.

A program célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. A táncműfajok megismertetésén túl, fontos a tánc és mozgás széles körben történő népszerűsítése, hogy minél többen a táncban találhassák meg az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat.

Az oroszlányi érdeklődők az egész napos program során részt vehettek ingyenes táncórákon, kerekasztal beszélgetéseken, táncfilm vetítéseken és táncelőadásokon is. Vagyis lehetőség volt kipróbálni mindazt, ki mire számíthat egy táncpróba alkalmával, de az alapokon túl kész koreográfiával is megörvendeztették a nagyérdeműt.

A balettórát Zagyváné Ruppert Renáta, a modern órát pedig Dorsich Hanna tartja, aki a Táncművészeti Egyetem modern szakos hallgatója, míg a show dance kategóriában Sebján R. Rozáliához kellett jelentkezni. 

Csáky Mária, a Silhouette művészeti vezetője szerint nagyon sok pozitív hatása van a táncnak, többek között a gyermekek idegrendszerére is, de akár a tanulásban is segít a növendékeknek a mozgás, azon belül pedig a tánc.

Csáky Mária kétszeres nívódíjas balettmester, táncpedagógus kiemelkedő szakmai tevékenységét korábban a Táncoktatásért díjjal, megyei Prima Primissima- és a Réti Piroska-díjjal is elismerték már, 2022-ben átvette a Magyar Arany Érdemkereszt polgári fokozatát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában