Őszi Ízek Fesztiválja

2023.09.06. 08:32

Óriási asszonyság hív az év legínycsiklandóbb fesztiváljára Dunaalmáson

Szombaton szervezik meg az Őszi ízek fesztiválját. A nap alkalmából több versenyt is indítanak. Lesz lecsófőző verseny, amelyre hagyományos és különleges kategóriában lehet a művelődési házban vagy a 30/224-8365-ös telefonszámon csütörtök 16 óráig jelentkezni.

Kemma.hu

Lelkes csapat építette fel a szalmafigurát Dunaalmáson

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

Az Őszi Ízek Fesztiválján a gasztro versenyekre nevezési díj nincs, a versenyzőknek gondoskodniuk kell a hozzávalókról és a főzőalkalmatosságokról. A verseny szombaton 8 órakor kezdődik a Pihenő-tónál. Emellett almás süteménnyel is versenybe lehet szállni, legalább hat szelet sütivel. A zsűri a finomságokat 10 órától bírálja. Lesz pálinkaverseny is, a mintákat 2 deciliteres, színtelen, lezárt, címke nélküli üvegben kell leadni szombaton 8 és 10 óra között.

Légvárak, játszósarok, hungarikum játszóház is várja majd az aprótalpúakat, lesz zumba és érkezik még Dományi Zsuzsanna, a Boszi és Tücsok, avagy két jó barát a Karéjosból című meseregény írója is. Ő 10 és 12 óra között várja majd az érdeklődőket. Zenéből sem lesz hiány: a Vadvirág Dalkör mellett Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita, a Kadarka Társulat és az Animal Cannibals is érkezik, este pedig a Padtársak, vagyis Herczog Ricsi és Simonfi Geri gondoskodik majd a jó hangulatról. 

A településen óriási, szalmabálából készült figura is hirdeti a fesztivált. A helyi művelődési ház tájékoztatása szerint Maros Géza, az önkormányzat közfoglalkoztatott munkatársai és lelkes segítő csapat készítette el a nem mindennapi bábut.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában