Felújítás

2023.09.01. 06:59

Készül a szeptember 1-re a Közút, újrafestik a megkopott útburkolati jeleket

Készült a Magyar Közút az új tanévre, a várhatóan nagyobb forgalom miatt és a közlekedők biztonsága érdekében már most elkezdték az útburkolati jelek, köztük a gyalogos-átkelőhelyek újrafestését. A társaság emellett vármegyénk több pontján is végez útfelújítási munkálatokat, így útnak indulás előtt érdemes tájékozódni a forgalmi helyzetekről.

Walczer Patrik

A 10-es főút nyergesújfalui szakaszán is elkezdték felújítani a burkolati jeleket

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Mint arról korábban beszámoltunk, az 1127-es jelű út Süttő és Bikolpuszta közötti szakaszán augusztus elején kezdődtek el a felújítási munkálatok. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője megkeresésünkre elmondta, hogy az említett útszakaszon az aszfaltozást követően befejező munkálatok zajlanak majd iskolakezdésig, hiszen nemcsak az úttest újul meg, hanem a padkákat, árkokat is rendezik.

Tájékoztatása szerint a társaság szakemberei a süttői beruházással egy időben a 8155-ös jelű Kecskéd-Oroszlány összekötő út 2+280 és 4+227-es kilométerszelvényei között végzik a burkolat nagyfelületű javítását.

Az elmúlt napokban többek között a 10-es főút dorogi és nyergesújfalui szakaszán és Esztergomban is láttuk, hogy elkezdték újrafesteni a megkopott, elhalványult útburkolati jeleket. Pécsi Norbert Sándor megjegyezte, hogy az említett útszakaszok felújításai mellett a napi üzemeltetési tevékenységük részeként továbbra is ütemezetten végzik a vármegye közútjain a kaszálási, illetve kátyúzási munkálatokat.

Hozzátette azt is, hogy a burkolatjel festés alvállalkozó bevonásával, időjárás függvényében a megye több helyszínén folyamatosan halad majd a következő hetekben. A munkaterületek mellett az elhaladás lehetősége minden esetben biztosított lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában