Izgalmas program

2023.09.30. 20:00

Fotókon Tatabánya legbiztonságosabb napja: a Bridgestone ismét fontos ügy mellé állt

Közlekedésbiztonsági feladványokkal és izgalmas programokkal várta kicsit és nagyot szombaton a tatabányai Bridgestone csapata a vármegyeszékhelyi áruház parkolójában, a Bláthy Ottó úton.

Wágner Zsanett

A tatabányai Tesco áruház parkolója - még ha csak egy napra is - megtelt élettel és gyermeki kacajjal

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

A szokásosnál népesebb lett a tatabányai Tesco parkolója a hétvégén. Nem véletlenül, ugyanis a tatabányai Bridgestone dolgozói a „Road-Safety” közlekedésbiztonság hetéhez csatlakozva és azt megkoronázva készültek a látogatóknak: például abroncs- és állapotfelméréssel, természetesen díjmentes volt a vizsgálat. Ezenkívül autóssulit szerveztek a gyerekeknek, akik elektromos kisautókban gyakorolhatták a vezetést egy épített KRESZ-parkban. Voltak kísérőprogramok, színezés és festés, de a legnagyobb sor 3 állomás előtt alakult ki. Nem volt kicsi a tét, ugyanis a teljesítők között sorsoltak és a legszerencsésebbje egy abroncsszettet kapott.

Sokan, például a tatabányai Kéri ikerpár, Kristóf és Levente is nevezett a fődíjért. Ottjártunkkor éppen nagy izgalommal láttak neki a feladatokhoz: részegszemüvegben mentek végig egy kijelölt pályán. Az abroncsokért viszont ennél több is várt rájuk: a „Gyorsulj futva” ügyességi pálya és az „Emelj abroncsot” kihívás, végül pedig a szerencsekerék, ahol közlekedéssel kapcsolatos kérdésekre adhattak választ.

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta portálunknak, hogy a közlekedésbiztonsági hét keretén belül ez volt a cég ötödik megmozdulása: flashmobot tartottak, gyalogátkelőt festettek, rendhagyó iskolai órát is tartottak, valamint Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tartott érdekes előadás a gyár dolgozóinak és az „Így kerék a világ” pályázatot hirdették meg a cégnél dolgozók gyermekei számára.

A Bridgestone gyáraiban jelenleg 1350 munkavállaló van. A gumiabroncs gyártó cég 16 éve jelen van Tatabányán. Vállalatbővítés során és 2017-ben átadták a második üzemet is. Azóta háromszorosára nőtt a dolgozói létszám, ami a teljesítményben is megmutatkozik. Mára csaknem 20 ezer abroncsot gyárt a tatabányai cég naponta.

A vállalat fő alapelve, hogy a társadalmat szolgálja kiváló minőséggel, s ezen alapelv tükrében tartják a tematikus rendezvényeket is. Például októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában rózsaszínbe öltöztetik a gyárat, amely a B-Pink elnevezésre hallgat. 

Ezután következik a Movember, mikor bajusznövesztéssel hívják fel a figyelmet a férfiak egészségügyi problémáira és azok megelőzésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában