Az egészség telitalálat!

2022.12.09. 13:21

Bajusz és foci a férfiak egészségéért a Bridgestone-nál

Ötödször tartották meg a „Movember – Bajusszal az egészségért” hónapot a Bridgestone tatabányai gyárában, és mivel a 2022-es futball világbajnokság kezdete is rendhagyó módon novemberre esett, izgalmas, labdarúgással kapcsolatos játékokkal hívták fel a figyelmet a szűrővizsgálatok és férfiegészség fontosságára.

Mórocz Károly

A dolgozók egy speciális, F1-es pilóták által használt reflexfal segítségével mérhették össze ügyességüket

Fotó: Felszeghy Áron

„Az egészség telitalálat!” – ez a Bridgestone Movember kampányának mottója. A tatabányai gyár kampányának célja minden évben az, hogy a dolgozókat játékosan, de mégis lényegre törően tájékoztassák a betegség valós veszélyeiről és növeljék a szűrővizsgálaton résztvevők számát.

Most a kollégák online kvízekkel és játékos aktivitásokkal szállhattak harcba egy Bridgestone mezért és a vb hivatalos Adidas labdájáért. A futball jegyében a kihívást keresők egy speciális, kapusok és F1-es pilóták által használt reflexfal segítségével mérhették össze ügyességüket, a házi vb Tipp Mix-en pedig a szerencséjüket.

A dolgozók részére biztosított tizenegy ingyenes szűrési alkalom fontosságát a Ments Manust Mozgalom tette tanulságossá prevenciós előadással az önvizsgálatról és a tévhitekről. Segítségükre volt Bridget Stone, a márka hősnője, aki a meggyőzés erejével hatott a férfi kollégákra. Az érdeklődőknek most is volt lehetőségük kérdezni.

A Bridgestone Tatabánya kiemelten fontosnak tartja dolgozói mentális és fizikai egészségének megóvását. Utóbbit például folyamatos, ingyenes szűrésekkel, oltásokkal erősítik, a lelki egészséget pedig tanácsadással, a családok támogatásával és színes programokkal támogatják.

– A gyár dolgozóinak 70 százaléka férfi. Novemberben megmutattuk, hogy számíthatnak a támogatásunkra. Minden évben kreatív módon hívjuk fel a figyelmet a rendszeres prosztatarákszűrés és az általános egészségmegőrzés fontosságára. Idén a kollégák fociban mérhették össze ügyességüket és tudásukat. Nemcsak a góloknak örülhetünk együtt, hanem az összefogásnak is, amit a dolgozók tanúsítottak egészségük érdekében – árulta el Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!