Egészség

2021.12.13. 10:30

A Bridgestone vigyáz a dolgozóira: ingyenes szűréseket tartottak a Movember keretében

A Bridgestone számára az egészségmegóvás első helyen áll, így a novembert arra szánták, hogy felhívják a férfiak figyelmét a rendszeres rákszűrésre.

M. K.

Sok férfi indította ütősen a napot

Forrás: Bridgestone Tatabánya

Az abroncsgyár kampányának középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás állt novemberben. Az idén már harmadszor tartották meg a „Movember – Bajusszal az egészségért” hónapot a Bridgestone tatabányai gyárában. A Movember nemzetközi kezdeményezés része, a férfiak egészségére bajusz- és szakállnövesztéssel hívták fel a figyelmet az elmúlt hónapban. 
A korábban Kiemelkedően vonzó és felelős munkáltató címet szerző vállalat az októberi női egészséghónap után a férfiakra koncentrált. A kampány legfontosabb eleme az idén is az ingyenes, fájdalommentes PSA-szűrés volt, amelyet a szakemberek szerint minden évben érdemes elvégeztetniük a férfiaknak, az 50 év felettieknek különösen. A gyárban a férfi dolgozók számára összesen tizenegy alkalom állt rendelkezésre novemberben, hogy részt vegyenek a szűrésen. 

– Nálunk a gyárban már hagyományszámba megy a Mov­ember, minden évben igyekszünk minél kreatívabb módon felhívni a figyelmet a rendszeres prosztatarákszűrés és az általános egészségmegőrzés fontosságára. A férfi kollégák idén a fizikai erőnlétüket is összemérhették: a bejáratnál kalapácsos erőmérő fogadta őket, hogy igazán ütősen indulhasson a nap – mondta Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató. A legerősebb Bridgestone-dolgozók sportos ajándékot kaptak. 

A Bridgestone világszerte, így természetesen Tatabányán is kiemelten fontosnak tartja a dolgozók mentális és fizikai egészségének megóvását. Az utóbbit például folyamatos, ingyenes szűrésekkel, oltásokkal erősítik, a lelki egészséget pedig tanácsadással, a családok támogatásával és színes programokkal támogatják. Januárban a tervek szerint a melanomaszűrésen lesz a hangsúly, addig pedig folyamatosan Covid-oltópont működik a gyáron belül. 

Fájdalommentes PSA-szűrés a gyárban
Forrás: Bridgestone Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában