Új társ

2023.08.22. 20:00

Tyson, a holland fehér kenguru lesz a móri özvegy, Jill új párja

A sikeres adománygyűjtésnek köszönhetően pár napon belül új társat kaphat a megözvegyült móri kenguru, aki eddig Jacket, a bennett-kengurut gyászolta. Mint ismert, az utóbbi állat után napokig kutattak, végül egy bika lett a végzete.

Kemma.hu

Az orra feletti kis szürkés foltot leszámítva hófehér színű a móri Dorinita Családi Farm új hím kenguruja, aki hű társa lehet majd Jillnek

Forrás: Beküldött

Mint arról korábban beszámoltunk, augusztus 20-án, vasárnap adománygyűjtő családi napot tartottak a Dorinita Családi Farmon. A cél az volt, hogy összegyűljön 500 ezer forint, amibe egy új bennett kenguru kerül, így Jill, a megözvegyült kenguru új társat kaphat. Úgy néz ki, sikrrel járt az akció és már azt is tudni lehet, ki lesz az új jövevény.

Az orra feletti kis szürkés foltot leszámítva hófehér színű a móri Dorinita Családi Farm új hím kenguruja. Pont ezért György Anita viccesnek tartja, hogy új kedvencének pont a Tyson nevet adták, de nem fogja megváltoztatni. Feltehetően inkább ereje, mint kinézete ihlette a névadóját. Egyébként a másfél éves hím, ivarérett benett kengurut egy magyar tenyésztőnél választotta ki Anita, de eredetileg Hollandiából érkezett az állat. 

– Jelenleg Magyarországon van tenyésztőnél, de eredetileg Hollandiából jött, másfél éves fehér ivarérett fiú. Bízom benne hogy ért már magyarul – nevetett Anita, aki azt reméli, hogy elsőre elfogadják egymást a kenguruk. Amíg Tyson nem érkezik meg, a kifutóba korábban betett nyuszi marad Jill társa. 

– Először összerakjuk őket felügyelettel ha a legkisebb probléma is van, akkor különválasztjuk őket egy puha rácsos kerítéssel, hogy össze tudjanak szagolni, ismerjék meg egymást. Utána egy-két nap múlva újra összeengedjük és így tovább – magyarázta az összeszoktatás menetét az állatok gazdája. Hozzátette: nagyon izgulnak és nagy nagy szeretettel várják őt. Terveznek olyan kamerát feltenni, hogy az interneten majd bárki tudja őket nézni, megfigyelni hogyan élik a mindennapjaikat.

Mint arról korábban beszámoltunk: a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesület és a Dog Plusz Egyesület segítségét kérték, hogy hőkamerás drónnal eredjenek az ausztrál állat nyomára, ami szerdán délelőtt tűnt el rejtélyes módon kifutójából. Sajnos ezúttal a keresésnek nem happy end lett a vége. Vasárnap Jack betéved a szomszéd marhái közé, ahol az egyik bika nekinyomta a kerítésnek és elpusztult. Anita szerint biztos, hogy valaki kiengedte a kifutójából az állatot, mert se a duplazár, se a kerítés nem volt sérült, a párja pedig a helyén maradt. A tatabányai egyesület a Kemma.hu podcastjében mesélte el a keresés részleteit. Anita szerint biztos, hogy valaki kiengedte a kifutójából az állatot, mert se a duplazár, se a kerítés nem volt sérült, a párja, Jill pedig a helyén maradt. György Anita, a farm tulajdonosa a Kemma.hu-nak elmondta, hogy Jack elveszésének napján, már egy hete Jill teljesen megvadult.

– Ki akart törni a karámból,  folyamatosan nekiugrott a kerítésnek, láthatóan megzavarta hogy nincs itt a párja. 

Másnap nyugodtabb volt, túlságosan is nyugodt az előző naphoz képest, gyakorlatilag egy helyben ült egész nap bámult a messzeségbe – mesélte Anita, akihez korábban etetéskor mindkettő állat oda ment és „dumáltak”. De Jack eltűnése után az étel érintetlen maradt. Ezért szeretett volna Anita minél hamarabb új társat találni Jillnek. Az új kenguru ára egy adománygyűjtésnek köszönhetően össze is gyűlt vasárnap.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában