Segítség

2023.08.21. 17:30

Összegyűlt az adomány: új párt kaphat a megözvegyült móri kenguru

Vasárnapon adománygyűjtő családi napot tartottak a Dorinita Családi Farmon. A cél az volt, hogy összegyűljön 500 ezer forint, amibe egy új bennett kenguru kerül.

Kemma.hu

Hiába kapott egy nyuszit ideiglenes lakótársnak Jill, a megözvegyült kenguru hölgy. Az állat csak szomorúan, mozdulatlanul ül órákig kifutójában. Gazdája, György Anita nagyon aggódott kedvencéért, ezért szeretett volna neki új társat találni. Azonban nem könnyű Magyarországon kengurut szerezni. 

Több magánállatkertet is megkeresett, de sajnos egyiknek sincsen olyan hím kenguruja, amitől meg tudna válni. Így a hazánkban található két tenyésztőhöz fordult segítségért, ahol talált is 1-1 megfelelő egyedet. Azonban az Ausztrál állatok ára borsós. A családi farm nem engedhette meg magának, hogy kifizesse. Végül a Dog Plus Egyesület sietett Anita segítségére, aminek egyébként maga is a tagja. Adománygyűjtést szerveztek, hogy összegyűjtsék a pénzt Jill új társának megvásárlásához. 

Végül a kezdeményezést siker koronázta: közösségi oldalukon számoltak be arról, hogy 514 ezer forint jött össze, így már csak a megfelelő párt kell kiválasztani. 

György Anita a gyűjtés után a Kemma.hu-nak elmondta, hogy teljesen meg van hatódva a hatalmas összefogástól a szeretettől amit a keresőcsapatoktól, az önkéntesektől, a vendégektől, az ismerősöktől és az ismeretlenektől kapott az elmúlt másfél hétben, attól kezdve hogy Jack elveszett.

Mint arról korábban beszámoltunk: a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesület és a Dog Plusz Egyesület segítségét kérték, hogy hőkamerás drónnal eredjenek az ausztrál állat nyomára, ami szerdán délelőtt tűnt el rejtélyes módon kifutójából. Sajnos ezúttal a keresésnek nem happy end lett a vége.

 Vasárnap Jack betéved a szomszéd marhái közé, ahol az egyik bika nekinyomta a kerítésnek és elpusztult. Anita szerint biztos, hogy valaki kiengedte a kifutójából az állatot, mert se a duplazár, se a kerítés nem volt sérült, a párja pedig a helyén maradt. Anitának akkor nem volt ideje gyászolni elhunyt kedvencét, hiszen a magányosan maradt nőstényről kellett gondoskodnia. 

– Jack elvesztésének napján, Jill teljesen megvadult. Ki akart törni a karámból,  folyamatosan nekiugrott a kerítésnek, láthatóan megzavarta hogy nincs itt a párja. Másnap nyugodtabb volt túlságosan is nyugodt az előző naphoz képest, gyakorlatilag egy helyben ült egész nap bámult a messzeségbe. 

Egy új fiúval nem Jacket akarjuk pótolni, hanem Jill magányát megszüntetni. Attól még minden nap gondolok Jackra egy-egy könnycseppet elmorzsolok, gyászolok. 

Sokan mondhatják ugyan már ez csak egy állat egy kenguru egy vadállat. De biztosan sokan tudják miről beszélek ha azt mondom hogy ő nemcsak egy állat hanem családtag – hangsúlyozta Anita.

Most az adománygyűjtésnek köszönhetően be is válthatja ígéretet. 
– Aki hétvégén nálunk járt láthatta, hogy Jill mennyire szomorú. Minden nap 4-5 órán keresztül egy helyben ül, eszik iszik de látszik rajta hogy nem olyan mint korábban. Van már kiszemelt hím két helyen, mindkettő fehér. Először mindkettőt megnézem és utána döntök. Amilyen gyorsan csak lehet szeretném a párját hazahozni, reményeim szerint a hét második felében már arról mesélhetek, hogy itt van – reménykedett Anita. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában