Falusi CSOK

2023.08.22. 06:55

Így csapta be a vállalkozó a szomódi családot: most bírósághoz mehetnek

Hitelt vettek fel, hogy kifizessék a vállalkozónak a felújítás előlegét, azonban végül se pénz se munka nem lett belőle.

Kemma.hu

A gyermekek számára boldog és kiegyensúlyozott éveket nyújtana a hatalmas udvar

Forrás: Beküldött/Czifra Krisztina

Még mindig nem fizette ki a szomódi négy gyerekes családnak az előlegként felvett 300 ezer forintot az építési vállalkozó. Czifra Krisztina a Kemma.hu-nak elmondta, hogy küldtek neki egy tértivevényes levelet elsőbbségivel, hogy amennyiben 7 napon belül nem fizet, akkor a jogi képviselőnk megteszi a szükséges lépéseket. A fiatal édesanya úgy tudja, hogy a vállalkozó egy korábbi megbízásához használta fel a tőlük kapott előleget. A családnak pedig azt ígérte, hogy ha abból a munkából megkapja pénzt, visszafizeti nekik a tartozását. 

Mint arról korábban beszámoltunk: utcára kerülhetnek négy gyerekkel Krisztináék, mert nincs kivitelező, aki felújítaná szomódi házukat. Másfél éve keresnek már vállalkozót és még másfél évük van befejezni a felújítást, különben bukják a támogatást és a házukat is. A család 2022-ben Falusi CSOK-ból vette meg a 100 négyzetméteres ingatlant. Az államtól 5 millió forint támogatást a vételárra, míg 5 millió forintot a felújításra kaptak. Krisztina akkor a Kemma.hu-nak elmondta, hogy azt tanácsolták nekik, hogy keressenek olyan vállalkozót, aki előfinanszírozással tudná vállalni a felújítási munkálatokat. 

– Végül ketten jelentkeztek. Az első két hónapig hitegetett, hogy kijön felmérni, de úgy láttuk őt itt mint a piros havat. Felvettem a kapcsolatot a másikkal, aki jelentkezett, ő el is végezte a felmérést, azonban 300 ezer forintra lett volna szüksége, hogy elkezdje a munkálatokat. Hegyeket megmozgatva végül jó kis uzsora kamattal sikerült felvenni a pénzt. Szerződést írtunk alá amiben június vége volt a határidő. Sajnos semmi nem lett belőle. Állítólag megcsúszott a munkáival és azért nem kezdett. A háromszázezer forintot pedig azóta sem láttuk – árulta el a fiatal édesanya. 

Krisztináék története után a Kemma.hu felkeresett egy építési vállalkozót, aki elmondta, hogy mire érdemes figyelni, ha valaki jó és megbízható kivitelezőt szeretne fogadni. Az egyik legfontosabb, hogy milyen és hány szerződést kötnek a felek, illetve tanácsos a nagyobb munkánál műszaki ellenőrt fogadni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában