Testületi

2023.06.02. 11:57

4 felajánlott területről is lemondott Nyergesújfalu

A közterület átvétele szolgálhatta volna a város érdekeit.

F.K.

Legutóbbi ülésükön az önkormányzati képviselők egyhangú szavazással úgy döntöttek, hogy a Magyar Állam által felajánlott, négy külön helyrajzi számon szereplő területet nem veszi tulajdonába a város. Erről a határozatról az önkormányzattól értesítést kap a témában illetékes Maradványvagyon-hasznosító Zrt.

A Magyar Falu Program támogatási rendszerében ettől az évtől van lehetőségük az ötezer és tizenötezer közötti lélekszámú településeknek arra, hogy a Zrt. által felajánlott ingatlanok helyi önkormányzati tulajdonba kerüljenek. A nyergesi képviselő-testületi ülés előterjesztési anyagában szerepel az a tény, hogy az ajánlat csomagban él, külön egy-egy elemére nem vonatkozik. A tárgyalt négyes listán szerepel egy kivett kopárság megnevezésű ingatlan, amely a gyakorlatban növényzettel sűrűn benőtt partfal, két kivett beépítetlen terület és egy úgynevezett kivett közterület. A közterület átvétele szolgálhatta volna a város érdekeit, de a mérleg serpenyőiben ott volt a másik három ajánlat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában