Nagy esők jöttek

2023.05.24. 13:58

Videón a tatabányai özönvíz - autók akadtak el, üzletek áztak be a sok esőtől

Özönvízszerű eső árasztotta el Tatabányát május 23-án, kedden délután. Az extrém mennyiségű csapadék miatt a város több helyszíne is „elesett”. Olvasóink videófelvételeket készítettek arról, hogyan mosta el lakóhelyüket az esővíz, amelyet a csatornák sok helyen képtelenek voltak benyelni.

Kemma.hu

A régi vasúti aluljáróból megint medence lett

Forrás: Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület/Facebook

Rövid idő alatt extrém mennyiségű csapadék zúdult Tatabányára május 23-án, kedden délután. És ahogyan a várost az eső, úgy árasztották el a közösségi oldalakat a fotók és videók, amelyek katasztrófafilmekbe is beillő képsorokon mutatták be, hogyan marad alul a város a természet erőivel szemben.

Tatabánya több helyszíne is „elesett” az özönvízszerű esőzésben, amelyre egyébként az Országos Meteorológiai Szolgálat előre figyelmeztetett. A város kritikus pontjain ezúttal is tűzoltói beavatkozásra volt szükség. A felgyülemlett vízbe kaszniközépig gázoltak bele a bátrabb autósok, tucatnyi rendszámtábla keresi még másnap is a gazdáját.

Lépcsőházakba, üzlethelyiségekbe tört be, aluljárókban állt meg a víz. Sok helyre riasztották a térség hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit nem csak Tatabányán, de szerte Komárom-Esztergom vármegyében. Az esetek zömében a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékkal összefüggésben avatkoztak be az egységek. 

A nagy mennyiségben lezúdult csapadék miatt kiöntött az Által-ér, de a Galla-patak vize is jelentősen felduzzadt, mint az videónkban is látható csakúgy, mint a Dózsakertben kialakult helyzet, ahol néhány autós kétéltűként is kénytelenek volt tesztelni járművét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában