Időjárás

2023.05.23. 17:25

Kiadták a riasztást Komárom-Esztergomra: már le is csapott a jégeső

A meteorológiai szolgálat elsőfokú riasztást adott ki Komárom-Esztergom vármegye területére jégeső és a zivatarok kialakulása miatt is.

Kemma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint a közeledő hidegfront hatására észak, északnyugat felől egyre inkább megnő a zivatarok kialakulásának valószínűsége. A fronthoz kapcsolódóan zivatarok előbb az északnyugati és Északi-középhegység térségét érinthetik, majd fokozatosan a középső, és a keleti országrészre is átterjedhetnek. A legerősebb cellákat viharos, helyenként akár 60-70 kilométer/órás széllökés, jégeső és intenzív csapadékhullás kísérheti. A zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

Nálatok milyen az idő? Várjuk fotóitokat, videóitokat a [email protected] mail címre, a levélbe írjátok bele, hol készült a felvétel. 

Itt a riasztás Komárom-Esztergomra: felhőszakadásra, de még jégesőre is számíthatunk
Tatára már a jégeső is megérkezett
Forrás: Kemma.hu

A esti órákban erősen gomolyfelhős időre van kilátás több helyen záporral, helyenként zivatarral. Az éjszaka közepétől kezdődően a Dunántúl északi felén már nem valószínű csapadék. Az északnyugatira forduló szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul.

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint fronthatás nem terheli szervezetünket. Nyárias, kellemes hőmérsékletű időre számíthatunk. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!