Viharkárok

2023.05.24. 12:29

Tűz, víz és kidőlt fák okoztak bonyodalmakat a vihar miatt tegnap

Sok munkát adott a vármegyei tűzoltóknak a kedd este érkező vihar.

Kemma.hu

Ikerház tetőszerkezete gyulladt ki Tatabányán

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu

Komárom-Esztergom vármegyében kedd este a viharral összefüggésben közel húsz helyre riasztották a térség hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit – közölte a katasztrófavédelem

A tájékoztatásuk szerint az esetek zömében a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékkal összefüggésben avatkoztak be az egységek. Több helyszínen a felgyülemlett víz eltávolítását szivattyúkkal végezték a tűzoltók, a kidőlt fák okozta forgalmi akadályokat motoros láncfűrésszel számolták fel. Több helyszínre az útpályáról árokba csúszott gépjárművek miatt vonultak, az ilyen eseteknél csörlő segítségével vontatták az útra az elakadt gépjárműveket a beavatkozást végző egységek.

A nagy mennyiségű csapadék következtében kiöntött az Által-ér a Környei-tónál található áteresznél, lakóházakat veszélyeztetve. A helyszínre riasztott Turul vármegyei, és Környe települési mentőcsoport tagjai a torkolatnál található halrácsot megtisztították, ezzel biztosítva a víz szabad lefolyását.

A tavaszi évszakban gyakoriak az olyan felhőszakadások, viharok, amelyek alkalmával a rövid időn belül lehulló nagy mennyiségű csapadék elvezetéséről a csatornahálózat, a házak, utak mellett húzódó árokrendszer nem tud gondoskodni. A víz elvezetését segíthetjük, ha ingatlanunk előtt található árokszakaszt alkalmanként megtisztítjuk a lerakódott hordaléktól, ágaktól.

Ezen felül tűz ütött ki egy ikerházban Tatabányán, a Galagonya utcában kedd este. Az épület egyik felének tetőszerkezete mintegy ötven négyzetméteren lángolt. A tatabányai és komáromi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral eloltották a lángokat. A tűz a lakóteret nem érte el, de a tetőszerkezet károsodása miatt az ikerházban található egyik otthon lakhatatlanná vált, az ott lakó két felnőtt és két gyermek rokonoknál töltötte az éjszakát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában