Csapadékvíz-elvezetés

2023.05.24. 10:37

Özönvíz Tatabányán: így vizsgázott a régi és az új aluljáró +fotók

Extrém mennyiségű csapadék zúdult május 23-án, kedden Komárom-Esztergom vármegye több pontjára. Tatabánya több helyszíne is „elesett”, a legtöbben mégis az új, Bánhidát Sárberekkel összekötő vasúti aluljáróra voltak kíváncsiak. Mutatjuk, hogy teljesített a csapadékelvezetési vizsgán.

Kemma.hu

Csak a szokásos - legyintenek rá a tatabányaiak

Forrás: Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület/Facebook

Özönvízszerű esőzés volt Tatabányán május 23-án, kedden délután. Mint arról beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást is kiadott a vármegye területéte. A meteorológusok jóslata vastagon beigazolódott: az égi áldás extrém mennyiségben érkezett a vármegye székhelyére, Tatabányára.

A tatabányaiak már tudják, hogy nagy esőzésekkor melyek a város kritikus pontjai, ahol rendre tűzoltói beavatkozásra van szükség a felgyülemlett víz kiszivattyúzására. Az egyik ilyen helyszín a Rákóczi Ferenc út, amely a Győri utat köti össze a Kertvárosi körforgalommal, és ahol minden nagy esőzés medencét csinál a vasúti aluljáró mélyedéséből.

özönvíz eső tatabánya aluljáró
Az új összekötőút aluljárója is vizsgázott
Forrás: Kemma.hu

Május 23-án sem volt ez másképp, az aluljáró megtelt vízzel, a város tűzoltói mellett a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is dolgoztak a kialakult helyzet felszámolását. Sokan felvetették, hogy vajon az új, Bánhidát Sárberekkel összekötő úton lévő aluljáró hogy teljesít ezen időjárási körülmények között.

Utánajártunk és jelentjük: az aluljáró közepén, a fedett részen az aszfalt gyakorlatilag száraz maradt a résfolyókáknak köszönhetően. A tervezők és kivitelezők ugyanis előrelátók voltak, a kritikus szakaszon, az új út mentén végig résfolyókák gondoskodnak a megfelelő csapadékvíz-elvezetésről.

özönvíz eső tatabánya aluljáró
Az aluljáró fedett közepe ezek miatt a résfolyókák miatt úszta meg szárazon az esőzést
Forrás: Kemma.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában