Szeretetet közvetített

2023.05.09. 14:20

Máig nem feledi Tata a szájjal festő tehetséget, Szabó Szonját

Negyedik alkalommal szervezik meg a Szabó Szonja Para Képzőművészeti Biennálé és Para Boccia Emlékversenyt Tatán, a Güntner Arénában. Május 14-én, vasárnap 9 és 16 óra között különböző programok várják az érdeklődőket. A rendezvény fővédnöke Michl József, a város polgármestere. Az esemény házigazdája és szervezője a FODISZ és a Humanitás SE.

Kemma.hu

A rendezvényt Rigó Balázs, Tata alpolgármestere nyitja majd meg 9 órakor. Az ünnepélyes megnyitó után kezdődnek a versenyek. Délután lesz az eredményhirdetés.

Az 1978-ban született tatai képzőművész, Szabó Szonja születése óta mozgássérült volt. Először csak festett, majd írt is szájjal, később pedig már számítógép segítségével is kommunikált. Szabó Szonja alapító tagja volt a Tatabányai Humanitás SE boccia csapatnak, 2011-ben országos bajnok lett BC3-as kategóriában. 2013-ban megnyerte a Komárom-Esztergom Megyei Príma Díj közönségszavazását, s ő vehette át a Közönség Príma Díjat. Szeretetteljes családi, baráti légkörben élt, amit a sors ajándékának tartott. A családja, és édesanyja, Szabó Helga tanítónő, kifogyhatatlan odaadással, türelemmel és szeretettel segítette, támogatta életútján.

Szabó Szonja Tata elismert és sokak által szeretett művésze volt, aki betegsége ellenére is az életörömöt, a szépséget, és a szeretetet közvetítette mindannyiunk számára. Aktív közösségi életet élt, közvetlen és kedves személyisége felejthetetlen, megindító példa volt számunkra. Szabó Szonja, alkotásaival sokunk életét tette szebbé, életével, munkásságával mindenkit szeretetre tanított. A képzőművész 2016-ban hunyt el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában