Fogsort villantott Tyson

2023.05.31. 11:20

Gyereknap: rendőrkutyák és jótékonykodás az oroszlányi járásban

A hétvégén az oroszlányi járás megannyi településén ünnepelték a gyermeknapot, mindközül az oroszlányin és a bokodin jártunk. A bányászváros gyermekparadicsommá vált szombaton: trambulin, csúszda, labdafürdő és programok garmadája várta a városlakókat a főtéren.

W. Zs.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár a városi gyermeknapot a „Ma nagy lehetsz!” szlogennel hirdette meg. A gyerkőcök egy délután erejéig lehettek rendőrök, tűzoltók, bányászok, postások, könyvtárosok és még sok–sok érdekes foglalkozással ismerkedhettek meg. 

Azok a gyerekek, akik kipróbálták a különböző mesterségeket, cserébe „nagy vagy” bankókat kaptak, melyeket különböző szórakozásokra, édességekre válthattak be. Sokan voltak kíváncsiak az ipari parki cégek (BorgWarner Hungary Kft. és Veolia) bemutatkozó standjára, de a rendőrkutyák vitték a prímet.

Elek Gábor alezredes bemutatta egyebek mellett Ikont, Tysont és Carlost. A nyomkövető németjuhászok engedelmességi feladatokat hajtottak végre, de látványos bemutatókban sem volt hiány a Kölcsey központ és a városi uszoda közötti téren. Tóth Tibor elvállalta, hogy a rendőrségi intézkedés során megmutatja a közönségnek, mennyi foga van a négylábúaknak. Túlzással ugyan, de megszámlálható volt mind a 42 fog, amiket nem féltek használni. Autós üldözés során is jól dolgoztak a kutyák, így bemutatták azt is, hogy kiképzésük során közömbössé válnak a különböző hanghatásokra is, például a fegyver használatára is.

Bokodon jótékonysági gyermeknapra hívta az érdeklődőket Nyári Erika, a Falusi Rétes tulajdonosa. Az édességekből befolyt összeg a helyi általános iskola és az óvoda rendszeres támogatója, ez alkalommal rétesenként 50 forintot felajánlott a szomszéd településen működő Hegyháti iskolának. 

A kihelyezett adománygyűjtő dobozokba is szépen gyűltek a jótékony forintok a kömlődieknek. Erika egyebek mellett ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, csillámtetoválással és trambulinnal, valamint autózási lehetőséggel kedveskedett. 

Többen mentek egy kört a szerencsehozó zöld trabanttal és cabrioval is utazhattak az érdeklődők. Ráadásként volt karate bemutató, de a helyszínen parkolt rendőrautó szirénáját is sokan kapcsolgatták vasárnap. Kicsi és nagy jól érezte magát a rendezvényen, amelynek bázisa volt a Száva utcai rétesező, de a mögötte lévő birtokon is különböző játékok várták a családokat.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában