Kemma.hu podcast

2023.04.08. 18:44

Tatabányán vastagon rácáfolnak minden rosszra, amit az ebrendészeti telepekről gondolnak

A Tatabányai Ebrendészeti telep és a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület már évek óta tart különböző programokat az ünnepekhez kapcsolódóan. A húsvéti időszakban is mindig van egy nap, amit együtt lehet tölteni a telepen lévő gazdira váró állatokkal. Ez az Állatok Húsvétja.

Hittaller A.

Ha időben ellenőrizzük a talált kutyák chipjét, hamarabb visszakerülhetnek szerető gazdájukhoz

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz P.

Az Ebrendészeti telepen jobb sorsra váró kutyusok sok-sok simogatást kapnak a látogatóktól, el lehet őket vinni sétálni és természetesen a telepen folyó munkával kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszoltak. Április 8-án 9-15 óra között várták az érdeklődőket a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület önkénteseivel 

Sokan még mindig azt gondolják, hogy egy ebrendészeti telep egy rettenetes hely, itt Tatabányán azonban erre vastagon rá lehet cáfolni. 

Nyilván ezt a feladatot látja el, mert ez az elsődleges dolga, de az egyesületünk közreműködésével, az állatok nagyon szép számban gazdisodnak és sokan jobban élnek itt, mint ahonnan idekerültek − emelte ki Bányai Krisztina a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület elnöke. 

A gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt készültek színes programokkal. Bányai Krisztina elmondta: a szokásos zsíros kenyér és tea mellett, meg lehetett nézni egy oldtimer Mercedes autót, volt arcfestés, csillámtetkó, lufihajtogató bohóc, a mentor kutyaiskola pedig bemutatót is tartott. Ezen a napon örökbefogadás is történt, de még mindig van sok olyan állat, aki várja az igazit. 

A segítséget folyamatosan várják, akár egy kutyasétáltatásról van szó, akár egy folyosó felmosásáról. Vihetünk tápot, pórázt, tisztítószereket, hiszen ezekre mindig szükségük van. Segíthetünk az adó 1%-unkal, ezzel hozzájárulva például az ivartalanításokhoz is, az egyesület elnöke szerint ugyanis a megelőzésben van az állatvédelem jövője. 
Bárki szeretne segíteni és becsatlakozni az egyesület munkájába, keresheti őket facebookon, telefonon és emailben. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában