Ízek

2023.04.19. 19:11

Michelin-csillagos séf nyit gasztropubot az új esztergomi piacon

A 42 Restaurant is „beköltözik” az új esztergomi piacra. A Michelin-csillagos étterem egyszerű, érthető ételekkel nyitja majd meg bisztróját.

W. P.

2022-ben Michelin-csillagot kapott a 42 restaurant Barna Ádám séffel. Most megmutatják azt is, mit tudnak az új esztergomi piacon

Forrás: 42 Restaurant/Facebook

Piac 42 néven nyit gasztropubot az új esztergomi piacon a Michelin-csillagos esztergomi 42 Restaurant csapata. A létesítmény megnyitásával gyakorlatilag egy új közösségi tér létesül a Simor János utcában, a helyiek mellett a turisták is örömmel várják az átadót. 

A Piac 42-ben vendéglői és bisztróklasszikusokat, főzelékeket, bundás kenyeret is fogyaszthatnak majd a látogatók. Így akár egy tartalmas bevásárlást követően minőségi ételeket is megkóstolhatunk a május elsején nyíló vendéglátóhelyen, írja a Dining Guide. Barna Ádám séf egyébként a közelmúltban bundáskenyerével már újított, azt ugyanis kaviárral kínálják az éttermükben. Ezúttal, ahogy Barna Ádám séf fogalmazott, vendéglői és bisztróklasszikusokat szeretnének készíteni, a csúcsgasztronómiában szerzett tapasztalatokat is felhasználva. 

Egyszerű, finom és érthető ételeket egy olyan bisztróban, amilyenből sokkal többre lenne szükség Magyarországon

– tette hozzá. Ahogy arról beszámoltunk, a mintegy egymilliárd forintos európai uniós támogatásból létrejövő piacon 23 darab – 5 és 50 négyzetméter közötti – üzlethelyiséget alakítottak ki, és  58 értékesítői asztalt is elhelyeznek. Az üzlethelyiségek szigeteltek, klimatizáltak és vizesblokkal vannak ellátva, melyekhez egyénileg szabályozható fűtésrendszer, egyéni árammérő és napelemes energia rásegítés is tartozik. 

A portál megjegyezte azt is, hogy az új esztergomi piaccal kapcsolatban nagy a várakozás a városban. A régió lakóinak régi álma valósul meg az új létesítmény május elsejei átadásával, hiszen évtizedek óta nagy igény mutatkozott egy rendezett piac iránt. Továbbá az ígéretek szerint az árukínálat és a szolgáltatások is igen magas színvonalat fognak képviselni, így a városba érkező turisták számára is érdemes lesz oda betérni.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában