Gasztro

2023.04.09. 07:00

Kaviáros bundáskenyérrel előz a Michelin-csillagos esztergomi étterem

Hatalmasat újított exkluzív gourmet reggelijével a Michelin-csillagos, esztergomi 42 Restaurant, ahol már bundáskenyeret is fogyaszthatunk kaviárral.

W. P.

A négyfogásos menü ásza egyértelműen a kaviáros bundáskenyér a 42-ben

Forrás: 42 Restaurant/Facebook

A bundáskenyérről sokunknak az otthoni emlékek ugranak be: az anyukák, nagymamák ugyanis előszeretettel kedveskedtek gyermekeiknek, unokáiknak oly módon, hogy tojásban megforgatott és olajban kisütött szeletekkel lepték meg őket vasárnap reggel. A 42 Restaurant most ezt a könnyen elkészíthető reggelit gondolta újra, a végeredmény pedig egy friss, izgalmas, régiós viszonylatban is kuriózumnak számító különlegesség lett. 

Facebook-oldalukon arról írnak, hogy amikor virágkorát éli a brunch-kultúra és sorra nyílnak a jobbnál jobb reggelizőhelyek, ők magasra teszik a lécet és ezentúl a reggelihez fogunk szállást kínálni, nem pedig fordítva. Barna Ádám a 42 Restaurant séfje és társtulajdonosa az igenyesferfi.hu-nak mesélt arról, hogy a Michelin-csillag nagy mérföldkő volt az étterem történetében és szerették volna, ha a szálláshoz kínált reggeli a degusztációs vacsora folytatásaként szintén felejthetetlen élmény lenne. 

Az ételek négy felvonásban érkeznek, a felszolgálás lendületes, dinamikus, a gourmet reggeli nagyjából 45 percig tart. Eközben a háttérben halk francia zene, a pohárban hozzá passzoló champagne alapozza meg, hogy garantáltan stílusosan induljon a reggel.

A négy fogás legizgalmasabb pontja kétségkívül Barna Ádám vajban sütött, mangalica sonkával és Rétki Gábor sajtjával töltött bundáskenyere, ami már önmagában is különlegesnek számít. Ha viszont kaviár is kerül a tetejére, akkor végképp másként gondolunk majd a bundáskenyérre. Vagy a mellette érkező csabai kolbászra...
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában