Geszti-fesztivál

2023.04.19. 13:24

A tavaszi virágok jegyében töltik a hetet a komáromi Gesztenyés Óvodában

Hosszú évek óta megrendezik a Tavasznyitó Geszti-fesztivált a komáromi Gesztenyés Óvodában. Az idei hét témaköre a virágok köré épült, a program pedig kiállításmegnyitóval vette kezdetét az intézményben.

Körtvélyfáy Dina

A gyerekek büszkén mutatták rajzaikat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Komárom – A Tavasznyitó Geszti-fesztivál egy hirtelen jött ötletből indult évekkel ezelőtt – idézte fel Halászné Szeder Anikó óvodavezető. – Azelőtt tavasszal nem volt olyan nagyobb rendezvényünk, amellyel megszínesítettük volna a kisgyerekek mindennapjait, így mindenképpen szerettünk volna egyhetes programsorozatot a kicsiknek.

Ezen alkalmakkor minden nap történik valami az óvodában, minden évben más tematikát választanak. Volt már reneszánsz hetük, húsvéti hetük, akadt, amikor az erődben voltak, vagy a huszárokat, az indiánok, illetve a cirkusz világát is megismerhették már korábban a gesztis gyerekek. Ezt a hetet a virágoknak szentelték, tavaszi virágfesztivált szerveztek.

A hét során rengeteg program várta a kicsiket. Az első napon minden esetben rajzkiállítás nyílik, ahová a város összes óvodáját várták. Általában egy-két témát szoktak feldobni, miről készüljenek el az alkotások. Ezúttal az illusztrációk két mese témájára érkeztek: Mókus Péter kiskertjéhez, vagy a Tulipánná változott királyfihoz kellett képet alkotni. A rajzverseny csak nevében verseny, valójában nem rangsorolják a beérkezett munkákat, minden apróság emléklappal gazdagodik.

Nyílt nap
A héten nyílt nap is várta az óvodába készülőket és szüleiket. A résztvevők megismerhették a Gesztenyés Óvoda pedagógiai programját, a csoportokat, az óvoda dolgozóit. A gyerekek szabadon játszhattak, míg a felnőttek kérdezhettek. Az intézményben egyedülálló tanösvény is található, amely a környezet szeretetére neveli a kicsiket, tizennyolc állomás segítségével, amelyek segítségével egyebek mellett különféle állatokat, növényeket ismerhetnek meg. A kivitelezést Lovászné Vass Andrea óvodapedagógus irányította, a kivitelező pedig Váradi Lajos, az óvoda kertésze volt.

A megnyitón részt vett Turi Bálint alpolgármester és Hajnal Dóra önkormányzati képviselő is. Halászné Szeder Anikó köszönetet mondott a gyerekeknek, akik sok szép rajzott készítettek, sokan közülük pedig részt is vettek ünnepségükön, amelyen a Pillangó csoport kisgyermekei vidám virágtánccal varázsolták elő a tavasztündért. Az intézményvezető azt is hozzátette, nagy öröm számára az is, hogy mindenki örömmel csatlakozott kezdeményezésükhöz. Az esemény végén az óvodások közelebbről is megtekinthették a saját, és társaik alkotását is.

A hétre további programokat is kitaláltak az óvodában a gyerekeknek: virágos akadálypálya versenyt, kreatív foglalkozást az óvoda falain belül, virágos meseelőadást, amelyet az óvónők adnak elő a gyerekeknek. Pénteken pedig látványos virágkarneválon mulathatnak a Gesztenye Óvoda apróságai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában