aprótalpúak

2021.05.27. 07:00

Ügyesen teljesítettek a kihívás napján a Gesztenyés Óvoda apróságai

Szerdára hirdette meg a Magyar Szabadidősport Szövetség a kihívás napját. A kezdeményezéshez a komáromi Gesztenyés Óvoda is csatlakozott.

Körtvélyfáy Dina

A zenés bemelegítés után a gyerekek az óvoda körül futottak, később kerékpárra és rollerre pattantak, hogy teljesítsék a Tour d’ Gesztenyés távját

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

A sok eső után vakító napsütéssel ajándékozta meg az időjárás a Gesztenyés-ovisokat, akik nagyon várták már, hogy együtt sportolhasson az egész intézmény.

Halászné Szeder Anikó intézményvezető lapunknak arról beszélt, a gyerekek lét­eleme a mozgás, így nagy öröm számukra, hogy az egész délelőtt erről szól. A kihívás napjához egyébként évről évre csatlakoznak, idén azonban szerették volna még hangsúlyosabbá tenni ezt az eseményt, hiszen jó ideig zárva kellett tartaniuk a koronavírus-járványhoz kapcsolódóan meghozott intézkedések miatt.

A zenés bemelegítés után a gyerekek az óvoda körül futottak, később kerékpárra és rollerre pattantak, hogy teljesítsék a Tour d’ Gesztenyés távját
Fotó: K. D. / 24 Óra

A csoportok az udvaron gyülekeztek, itt kezdődött ugyanis a zenés bemelegítés. Ezt további testmozgás követte, a gyerekek óvodakört futottak, a legkisebbek pedig az udvaron szedték a lábukat. A futás után vitamintorna következett, amely távoli tájakra is elrepítette a gyerekeket. Utánozták az elefánt, a majom és a kígyó mozgását is, de sokan már bukósisakkal a fejükön mozogtak, készülve a következő megmérettetésre. A legtöbben ugyanis azt várták, hogy végre kerékpárra, rollerre pattanhassanak, és részt vehessenek a Tour d’ Gesztenyésen. A lelkes apróságok egy kör után sem fáradtak el, így kétszer is körbetekerték az óvodát. A program végén az óvónők és a dadusok is járművekre pattantak egy rövid időre.

Az apróságok nagyon élvezték a feladatokat
Fotó: K. D. / 24 Óra

A kihívás napja 1982-ben Kanadából indult, hamar meghonosodott Európában és szerte a világon. Hazánkban 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért. Megyénkben is több programot szoktak szervezni ebből az alkalomból, ám a járvány miatt sokan még nem merték megrendezni.

A rendezvény célja a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra ösztönzés. A kihívás kezdetben arról szólt, hogy éjféltől 21 óráig hányan végeznek legalább tizenöt percig tartó aktív testmozgást. Az első kihívás napja óta a vetélkedés számos újítással, újdonsággal, a településeken kívül egyéb csoportok, közösségek bevonásával, izgalmas kiegészítőprogramokkal bővült. Az alapkoncepció azonban változatlan maradt: sok mozgás, örömteli sportolás, ötletes-színes erőpróbák, közös küzdés, sportjátékkal megvalósuló közösségépítés.

Az elmúlt években egyre többen csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez: óvodások, tűzoltók, munkahelyek, települések, amatőr sportolók és olimpiai bajnokok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában