Adományok

2023.04.18. 13:51

A földrengés sújtotta területeken élőkön segítenek a komáromi, környékbeli felajánlások

Szorgalmasan dolgoztak kedden délelőtt a komáromi Kempelen Középiskola és Kollégium diákjai, kézről kézre jártak a zsákok, dobozok az iskola udvarán lévő konténer megtöltése érdekében. Innen szállították el ugyanis azokat az adományokat, amelyek a februári törökországi és szíriai földrengés után a katasztrófa sújtotta területekre jutnak el a közeljövőben, segítve a szerencsétlenül járt családokat.

K. D:

A komáromi Kempelen-középiskola diákjai gyorsan megtöltötték a konténert

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Kerekes László, az intézmény honvéd kadét képzés instruktora elmondta, a rendész és a honvéd kadét képzésben résztvevő diákjaik lelkesen segédkeztek a pakolásban. A konténerbe azok az adományok kerültek, amelyeket a Komáromban és a térségben élő magánszemélyek, illetve cégek ajánlottak fel a februári földrengésben érintett területeken élők megsegítésére.

Kerekes László hangsúlyozta, az a céljuk, hogy a felajánlások a lehető leghamarabb célba érjenek, és ott hasznosuljanak, ahol valóban szükség van rájuk. Az adományozás folyamata, lekoordinálása komoly erőfeszítéseket követelt meg tőlük. A polgári kezdeményezést követően szükség volt egy olyan civil szervezetre is, amely az egész folyamat élére áll. Ezt a szerepet végül a Komáromi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vállalta fel.

Az instruktor arra is kitért, az adományok között vannak ruhák, tartós élelmiszerek, könnyen adagolható konzervek, amelyekből egységcsomagokat, segélycsomagokat tudnak majd a helyi segítők összeállítani az ottani családoknak, amelyeknek nagy szükségük van az adományokra. Mindezek mellett küldenek tisztálkodási és higiéniai eszközöket is. Ugyancsak hangsúlyozta, a komáromi székhelyű Well Done például rengeteg tisztítószert ajánlott fel, csatlakozva az adományozókhoz.

A diákok lelkesen, és fáradhatatlanul pakolták az olykor egészen nehéz dobozokat, még rendszerezték is a tengeri konténerbe kerülő holmit. Kerekes László a szállítás részleteiről is beszámolt. A konténert először közúton viszik el Németországba, onnan pedig hajón érkezik majd meg a célba. Hozzátette, visszajelzés is várható majd a földrengés sújtotta területekről, mikor megérkeznek a csomagok a komoly procedúra után, amely megelőzte a konténer elindulását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában