Földrengés

2023.02.11. 18:06

Sorra telnek meg a dobozok adományokkal a komáromi török étterem teraszán (fotók)

Sorra teltek meg ruhákkal, takarókkal, egyéb hasznos holmikkal a dobozok a komáromi török étterem teraszán. Szombat délután Levent Kaymaz, a vendéglátóhely török tulajdonosa és Árki Béla serényen csomagoltak, hogy a beérkezett adományokat hétfőn el tudják küldeni a törökországi földrengés károsultjainak.

Körtvélyfáy Dina

Folyamatosan érkeznek az adományok a komáromi török étteremben a törökországi földrengés károsultjainak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

A Facebookon is sokan megosztották, hogy Levent Kaymaz kezdeményezésére gyűjtésbe kezdtek, amelyhez nem csupán komáromiak csatlakoztak, akadtak akik Tatáról, Tatabányáról, vagy Észak-Komáromból hoztak hasznos felszereléseket. Levent Kaymaz azt mondta, rengeteg téli ruha, meleg pléd érkezett, amelyre nagy szükségük lesz a törököknek, hiszen sokaknak mindenük odaveszett a hét eleji földrengésben. A csomagok már szerdán vagy csütörtökön megérkezhetnek Törökországba. Mint mondta, nagyon sok ember hajlék nélkül maradt, pizsamában, papucsban menekültek.

Ottjártunkkor is sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, egy hölgy például meleg plédet és pelenkát is hozott magával, de korábban bébiétellel is többen érkeztek, hogy segítsék a kisgyermekes török családokat. Levent Kaymaz hozzátette, rendkívül büszke arra, hogy ennyien segítenek, és tiszta, jó minőségű ruhákkal érkeznek.

Az Isztambulból származó Levent Kaymaz úgy fogalmazott: „nekem ilyenkor se alvás, se enni, se inni nem megy”, csak az tudja megnyugtatni, hogy sorra töltik meg a papírdobozokat.

Akinek módjában áll segíteni, az hétfő délelőttig teheti meg, addig várják ugyanis a felajánlásokat, amelyeket a török étteremnél lehet leadni. Akinek van új papírdoboza, amelybe beletehetik a holmikat, azt is szívesen fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában