Földrengés

2023.02.17. 07:00

Szüleit és húgát gyászolja török szerelme - az észak-komáromi fiatal gyűjtést indított

K. D.

A Demirkent család

Forrás: demirkent.proweboldal.hu

Fotó: demirkent.proweboldal.hu

Ahogy az ujszo.com megírta, Zsitva Tamás párja, Tugçe Behiye Demirkent pillanatok alatt vesztette el családtagjait. A tragédia hajnalán ugyanis összeomlott az a négyemeletes épület, amiben Turgut Demirkent a családapa, és felesége Müjgan tartózkodott otthon lányukkal, a tizenhat éves Elif Sude-vel. Mire a segítő egységek odaértek, már csak a holttesteket tudták kiemelni a romok alól.

A család megmaradt tagjai otthon nélkül maradtak, el kell hagyniuk a térséget, hogy máshol kezdjenek új életet. Ezért indított gyűjtést a megsegítésükre Tamás, hogy legalább a legalapvetőbb szükségleteik biztosítva legyenek.

Én és a családom már pénzzé tettük amit most lehetett. Önöktől csupán azt kérem, hogy annyit adjanak, amennyit nélkülözni tudnak, legyen az akár csak egyszeri étkezés ára is. Nem létezik túl kicsi adomány.

– fogalmazott az adományozó oldalon Tamás.

Két módon támogathatják a gyászoló és nélkülöző családot: banki átutalással, a Tomáš Zsitva: SK51 8360 5207 0042 0499 1545 számlaszámon, illetve az adománygyűjtő weboldalon.

Zsitva Tamás azóta már Törökországba ment, Iskenderunba követte barátnőjét, ahol a szülők háza állt. Vitt magával hálózsákot, sátrat, tartót élelmiszert, bébiételt és gyógyszereket is. Az ujszo.hu-nak azt mondta, tapasztalatai szerint rettenetes állapotok uralkodnak az országban, az ivóvíz hiánya miatt az emberek gyomorbántalmakkal küzdenek, mert csak szennyezett vízhez jutnak.

– Az államtól 500 euró (körülbelül 200 ezer forint) támogatást kapnak a hajlék nélkül maradt lakosok, de ennyiből foglalót sem tudnak letenni egy lakás bérléséért – mondta Zsitva Tamás a lapnak. 

– A család számára azért kértem támogatást az ismerősöktől és az olvasóktól, mert az élettársam és a testvérei gyakorlatilag mindent elvesztettek, földönfutóvá váltak. A hatgyerekes családban az édesanya háztartásbeli volt, az apa megteremtett ugyan mindent, amire szükségük volt, de mostantól már nem számíthatnak a segítségére. A 16 éves kishúg bájos, angolul kiválóan beszélő teremtés volt, kis vidám szikra, aki imádott főzni és az volt a vágya, hogy egyszer szakács legyen – tette hozzá Zsitva Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában