Adományok

2023.02.14. 11:30

Összefogott a város: hintalovat, babakocsit is küldenek a komáromiak Törökországba

Igaz, hétfő délig hirdették meg a komáromi török étteremben az adománygyűjtést a törökországi földrengés károsultjainak, de még kora délután is – amikor a kamion leparkolt az Arany János utcában – érkeztek zsákokban, szatyrokban felajánlások. A ruhák és takarók mellett az adományok között láttunk hintalovat és babakocsit is.

Körtvélyfáy Dina

A Kempelen-középiskola kadétjei segédkeztek a komáromi török étteremnél

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

– Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan csatlakoztak a felhívásunkra, minden várakozásomat felülmúlta az adakozókedv – mondta Levent Kaymaz, a King Shoarma Étterem tulajdonosa, aki az elmúlt napokban alig tudott aludni, enni és inni.

Amikor szombaton ott jártak lapunk munkatársai, ki sem látszott a dobozok közül. Villámgyorsan ragasztott Árki Béla segítségével, majd feliratozott, minden dobozra rákerült, hogy Komáromból, Magyarországról érkezett az adomány, és még törökül az is, mit tartalmaz a csomag.

– Érkeztek felajánlások a környékből szinte mindenhonnan, még Észak-Komáromból is. Aztán szembe találtuk magunkat azzal a ténnyel, hogy elfogytak a dobozok, ám néhány telefon után több kisebb és nagyobb vállalkozás is készséggel segített. Jó volt látni, hogy tiszta, új takarókat és ruhákat, babakocsit, játékokat, még egy hintalovat is hoztak az emberek, felnőttek, gyerekek egyaránt részesedhetnek belőlük – tette hozzá, miközben katonás rendben felsorakoztak az étteremnél a Kempelen-középiskola kadétjai Kerekes László létesítményvezető irányításával. Pillanatok alatt csatárláncot alkottak, és az étterem felszolgálóival, alkalmazottjaival kiegészülve a kamion rakterébe pakolták a csomagokat. Szinte meg sem álltak, de így is jó háromnegyed órára volt szükségük, hogy a több száz dobozt elhelyezzék a teherautóban.

Tatabányán is gyűjtik az adományt 
A Tatabányai 4 x 4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is gyűjti az adományokat a megyeszékhelyen. Mint Facebook posztjukban írták, szükség lehet pelenkára, törlőkendőre, termoszra, elemre, zseblámpára, fejlámpára, betétre, samponra, mosószerre, tusfürdőre, vécépapírra, zsebkendőre, pokrócokra, hálózsákokra. Pénzbeli és élelmiszer-adományokat ők nem gyűjtenek. A felajánlásokat személyesen veszik át az adakozni szándékozóktól, vagy a Cseri utca 26. szám alatti irodájukban is leadható február 19-ig.

Közben befutott dr. Zsikla György is. Levent Kaymaz-zal tartott gyors megbeszélésük eredménye az lett, hogy azon túl, hogy a Zsikla Autósiskola kamionjával szállítják Törökországba az adományokat, a gyűjtést csütörtökig folytatja a török étterem, illetve az Aranytál étterem. De most már ruhát nem kérnek, hanem tartós élelmiszert, gyümölcskonzerveket, fémdobozos ételeket. Fontos tudni azt is, hogy a konzerveknek sertéshús mentesnek kell lenniük.

Nem sokkal később dr. Zsikla Györgytől azt is megtudtuk, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja, irodájukban, a Jedlik Ányos utca 8. szám alatt is fogadja a konzerveket kedden és szerdán 17 óráig, illetve csütörtökön délig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában