Megújult villának örülhettek a nyergesiek 2022-ben

Nyergesújfalu egyik nagy, 2022-es pillanata volt a megújult Kernstok-villa átadása. Ezt idézzük most fel visszatekintő sorozatunkban.

F. K.

A Kernstok-villa átadása nagy esemény volt Nyergesújfalu életében

Forrás: 24 Órra

Fotó: Walczer Patrik

A Nyergesi ihletek elnevezésű programsorozat keretében adták át a nyergesújfalui Kernstok-villát, amely a városi önkormányzat mintegy 220 millió forintos saját forrásából az eredeti állapotához nagyon közeli állapotában újulhatott meg. Az avatóünnepségen Mihelik Magdolna polgármester a képviselő-testület nevében megköszönte Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke azon bizalmát, hogy javaslatára az elsők között került be a villa a megyei értéktárba. 

A térség országgyűlési képviselője, Erős Gábor többek közt arról szólt, hogy hosszú ideje várt naphoz érkezett el Nyergesújfalu és vele együtt a magyar képzőművészet is. Az épület méltó állapotban állít emléket a magyar avantgárd festészet legkiemelkedőbb képviselőjének. A nemzeti színű szalag átvágása előtt Vitális Gábor szalézi szerzetes atya áldotta meg az épületet.

Az átadó óta is pezseg az élet a villában. Tartottak itt előadást a vulkánokról a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesületet (BEBTE) tagjai is például. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában