A vívás mindenkié

2024.05.20. 18:42

Párbajtőrt ránt az oroszlányi bombázó: Kocsis Alexandárért is szurkolhatunk a Sztárok a páston rendezvényén

Négy férfi és négy női sztárnak szurkolhatunk május 23-án A vívás mindenkié – Sztárok a páston rendezvényen a Ludovika Arénában. A celebek között, aki egytől egyig megtanulták a vívás alapjait, ott van Kocsis Alexandra is. Az oroszlányi bombázónak Imre Géza és Esztergályos Patrik is segítségére volt a felkészülésben.

Kemma.hu

A vívás mindenkié – Sztárok a páston rendezvényen sztárok rántanak párbajtőrt és mérkőznek meg egymással a páston. A résztvevőknek: Danny Blue mentalistának, Barabás Botond színésznek, Gubik Petra színész-énekesnőnek, Ember Márk színésznek, Kovács Patrícia színésznek, Dánielfy Gergő énekesnek, Kocsis Alexandra fitneszmodellnek és Kocsis Lilkó versenytáncosnak olyan korábbi vívóklasszisok tanították meg a sportág alapjait, mint Nagy Tímea, Szász-Kovács Emese, Imre Géza vagy Somfai Péter.

Sztárok a páston: Kocsis Alexandrért is szurkolhatunk majd
Sztárok a páston: Kocsis Alexandrért is szurkolhatunk majd
Forrás: borsonline.hu

– Kerestük a módját, hogy a sport és a kultúra hogyan tudja támogatni egymást megjelenésben és a hétköznapi életben. Bízom benne, hogy a versenyzőink jól érzik magukat – fogalmazott az esemény sajtótájékoztatóján Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke.

Mint arról a Bors is beszámolt, a sajtóeseményen a sorsolást is megtartották. Sárkovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok tőrvívó segítségével alakult ki a férfi elődöntők párosítása, amelyben Danny Blue–Dánielfy Gergő és Ember Márk–Barabás Botond asszót rendeznek. A női elődöntőket Boczkó Gábor, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya sorsolta ki: Kocsis Lilkó Gubik Petra ellen kezd, míg Kocsis Alexandra ellenfele Kovács Patrícia lesz.

Boczkó Gábor szövetségi kapitány jelezte, hogy az eredeti terv, amely szerint az elődöntők csak öt tusig zajlanának, nem adna neki elég időt arra, hogy megfigyelje a vívókat, akiket akár a jövőben számításba vehet a nemzeti csapat összeállításakor. A változtatási javaslatot hamar elfogadták a helyszínen, így nemcsak a finálét, hanem már az elődöntőket is tíz találatig rendezik.

Barabás Botond leszögezte, hogy ő már nem pályázik az olimpiai részvételre, a szolnoki vívóklub szeniorjai között viszont A vívás mindenkié – Sztárok a páston esemény után is folytatja a vívást. Danny Blue azt tudja, hogy őt hogyan lehet legyőzni, ellenfele, Dánielfy Gergő viszont elárulta, hogy szívesebben kapott volna más ellenfelet a sorsoláson.

Kocsis Alexandra azt hangsúlyozta, hogy sportolóként mindenképpen tiszteli az ellenfeleit, bármennyit is készülnek a nagy napra. Kocsis Lilkó pedig újra felfedezte a gyermeki tanulás örömét a vívás alapjainak elsajátítása során, míg Gubik Petra kiemelte: megtiszteltetésnek érzi, hogy ilyen szűk mezőny tagja lehet.

A vívás népszerűsítésére létre hívott A vívás mindenkié – Sztárok a páston május 23-án 17.30-kor kezdődik a Ludovika Arénában.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában