Gasztronómia

2023.01.18. 20:02

Megkóstolták a Jókai-palacsintát Komáromban, jövőre a Guinness-rekord a cél

Workshopra várta a komáromi, vendéglátáshoz kapcsolódó szakembereket a Komáromi Városmarketing Kft., amelynek keretében a Jókai-palacsintát is bemutatták.

Körtvélyfáy Dina

Jó reménység szerint egyszer majd a bajai halászlével és dörgicsei csibelevessel a komáromi Jókai-palacsintát is együtt említik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Proczeller Tamás elmondta, az esemény apropója az volt, hogy a tavalyi évben elindították a Komgasztro videós sorozatot, amelynek kezdetén ő kezdte el végigjárni a komáromi vendéglátóhelyeket. Később kiegészült Sági Szilárd gasztrokibiccel, akivel szeptembertől decemberig a városhoz kapcsolódó ételeket főztek Komárom ismert arcaival.

Az évad végén Sági Szilárdnak azt a feladatot adták, készítsen egy olyan ételt, amelyben szerepelnek a Jókai-bableves összetevői, de nem leves. Ekkor találta ki a Jókai-palacsintát, amelyet szeretnének minél több komáromi étterem menüsorába is beilleszteni a későbbiekben.

Az eseményen részvevők azt is megtudták, a Jókai ligetben Food Truck Showt is terveznek, ahol a palacsinta is megjelenik majd. 2024-ben pedig szeretnének palacsintalánccal bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe, amely Komáromot Észak-Komárommal kötné össze az Erzsébet hídon keresztül, mintegy 400 méteres szakaszon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában