Filmforgatás

2022.11.08. 20:00

Tűzharc és drog: Kecskéden landolt Pablo Escobar fontos szállítmánya (fotók)

Pablo Escobar kokainbáró életéről készítenek dokumentumfilmet, amelynek kitűnő megyei helyszíne lett Kecskéd. A történet szerint a mexikói-amerikai határon kényszerleszállást hajtott végre a pilóta, több tonnás drogszállítmánnyal a fedélzeten. Ezért érkezett egy stáb a reptérre, ami egyébként tűzharctól is hangos volt tegnap.

Wágner Zsanett

Olvasónk jelezte, hogy filmet forgatnak Kecskéden. Autóba ültünk és utánajártunk, mi történhetett a híres repülőtéren. Az autóban utazva forgatókönyvet készítettünk, lezárás esetén hogyan tudunk közelebb kerülni a történethez. Szerencsére semmi hasonlóra nem volt szükség, nyitott "kapuk" fogadtak. Így nem volt semmi akadálya annak, hogy a nyolcvanas évekbe és illegális maffiaügyletekbe kerüljünk.

A hangár előtt nagy volt az egyeztetés. Utolsó simítások és mindenki ment a saját dolgára. Így tett Gróf Zoltán is, a tarjáni pilóta, aki egy-két poént eleresztve azonnal a Cessna 172-es pilótaülésébe huppant és beindította a motort. Ez éppen elég idő volt arra, hogy Jamrik Levente rendezőtől megtudjunk néhány fontos információt. Mint kiderült,  ötvenperces dokumentumfilmet forgatnak a kecskédi reptéren, amely az utómunkálatokat követően jövő áprilisban lesz látható az M1 televíziócsatornán. Egyetlen megyei helyszínként a kecskédit választották, így a Vörös narkó több jelenete is megyénkben, a sváb település határában készült.

– Az egyik jelenetben két amerikai rendőrautó és tűzharc látható. Megörökítettük azt is, ahogy Pablo Escobar kábítószerrakománya hirtelen földet ér. A sztori szerint a repülő egy műszaki meghibásodást követően kényszerleszállást hajt végre és San Diegoba, azaz Kecskédre érkezik a kukuoricásba – összegzett a rendező, aki szerint jól sikerült a kolumbiai indulás jelenete is az egyik raktárban.

Megyénk több helyszínt adott már hollywoodi produkcióknak. A Vörös veréb című filmet az Almásfüzítői Timföldgyárban forgatták 2017-ben Jennifer Lawrencve főszereplésével, de Angelina Jolie is Esztergomban forgatta első filmjét, A vér és méz földjén háborús drámát 2010-ben. Világsztárok jártak kedden az esztergomi járásban. Az egyik piliscsévi egyesülettől kaptuk a hírt, hogy Kate Winslettel egy filmjelenetet forgatnak a pincefaluban. További információk szerint pedig a napokban Jude Law is feltűnhet a térségben. Olvasónk beszámolója szerint A fény kora című regényt feldolgozó film készül ott.

Merész pilótát kerestek
Gróf Zoltán, a kecskédi repülőtéren működő tatabányai Old Timer Aero Club motoros szakosztály vezetője, 1997 óta repül. Úgy tartja, két dolog meghatározó egy ember életében. Az egyik a születés, de arra jó eséllyel nem emlékszik senki, a másik pedig az első repülés. A rendező választása a szemléletmód miatt esett rá, az már mellékes, hogy rutinos és bátor pilótának számít. Olyannak, aki egy kényszerleszállás rögtönzésétől nem ijed meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában