sci-fi készül

2021.04.20. 17:43

Sűrű füst, lövések Almásfüzitőn: filmet forgatnak a volt timföldgyárban

Lövések dördültek és sűrű füst gomolygott április szombat délután az almásfüzitői volt timföldgyár felett. A kihalt területen szokatlanul nagy volt a nyüzsgés, hiszen egy bolygóközi kaland felvételei zajlanak a településen.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Egy hangos dörrenés után egy megdöbbent kakas kezdett kukorékolni a timföldgyárhoz közeli házak egyikében április 17-én szombaton. Pár kutya is megijedt a szokatlan hangtól, hiszen vélhetően nem olvasták az önkormányzat oldalán közzétett információt, miszerint a volt timföldgyár területén a hónapban filmforgatás zajlik, és vaktölténnyel ellátott, bevizsgált színházi fegyvereket használnak a jelenetekben.

Két kisfiú és édesanyjuk kíváncsian járták körbe a timföldgyárat, de a bejáratnál szigorú biztonsági őrök várakoztak. Belesni azért be lehetett, sok stábtagot, filmes autókat, hatalmas lámpákat figyelhetett meg, aki arra járt.

Információink szerint a Halo című amerikai sci-fi sorozatot forgatják itt, amely egy rendkívül népszerű videójátékon alapul. A játékok története egy háború köré épül, ami az emberiség és egy a társadalomban élő idegen szövetség, a Covenant között zajlik. A Halo játékok többségében a Master Chief John-117 nevű szuperkatona és társa, a Cortana nevű mesterséges intelligencia a főszereplő.

Egy videójáték alapján készülő film jeleneteit veszik fel a timföldgyárban (Fotó: Körtvélyfáy Dina / 24 Óra)

A címben szereplő Halo-k gyűrűvilágok, saját bioszférával. A szuperkatona szerepében Pablo Schreiber tűnik fel, akit a Drót, vagy a Orange is the new black sorozatokból ismerhetünk. Az alkotás egyik vezető producere pedig nem más, mint Steven Spielberg, akinek nevéhez számtalan legendás film kötődik. A forgatás a koronavírus miatt fél évig szünetelt, de ha minden igaz 2022-re már elkészül a sorozat.

A timföldgyár melletti parkolóban sok busz is várakozott. Egy olvasónktól úgy tudjuk, nemrégiben üzleti célból szeretett volna egy ismerőse két szobát foglalni a tatai hotelek egyikében, de mindegyik tele volt. Talán ez lehet a válasz arra, hogy a stáb tagjait hol szállásolták el a forgatás ideje alatt...

Vörös veréb

Nem először kelti fel a filmesek érdeklődését az almásfüzitői timföldgyár. 2017-ben például a Vörös veréb című amerikai kémthriller film egyes jeleneteit is itt forgatták, Jennifer Lawrence főszereplésével. A megyei település mellett sokszor budapesti helyszínek is feltűnnek a kémfilmben, amely a kritikusok szerint túl hosszúra és erőszakosra sikerült.

A Vörös verébbel egyidőben pedig a Jamie Foxx és Taron Egerton szereplésével készült Robin Hood forgatásának is otthont adott a terület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában