Advent

2022.11.28. 18:40

Fotókon a meghitt komáromi adventi hangulat - meggyújtották az első gyertyát Komáromban

Advent első vasárnapját ünnepelték meg a komáromi Szabadság téren, ahol többek között Szekeres Adrien is fellépett.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Már fél órával a gyertyagyújtás előtt gyülekezni kezdetek az érdeklődők, sokan álltak sorba forró italokért, kürtőskalácsért, lángosért, de a hamburger és a sült krumpli is.

Dr. Molnár Attila polgármester köszöntője után Mészáros Sándor baptista, illetve Kiss Máté evangélikus lelkész osztották meg adventtel és az ünneppel kapcsolatos gondolataikat. Ezt követően a gyerekekkel közösen gyújtották meg az első gyertyát az adventi koszorún. Műsort adtak az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola előképzős növendékei, az evangélikus kórus, majd Szekeres Adrien dalolt a közönségnek.

A második vasárnapon a Mikulás is megérkezik a Szabadság térre, majd a Bogármuzsika gyermekkoncertje és Janovszki Csenge ünnepi műsora következik. Advent második vasárnapján csizmafényesítő kézműves játszóház is lesz a városháza dísztermében, és csillagszóró családi játszótér is színesíti a programokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában