Világ gyalogló (hó)nap

2022.10.14. 13:57

Tündéri fotók: sétálva fedezték fel Komáromot az óvodások

A Gesztenyés Óvoda apróságai is csatlakoztak a Magyar Szabadidősport által koordinált világ gyalogló (hó)naphoz.

K. D.

A gyerekek Komárom számos pontját bejárták

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Tóth Tímea szervező, óvodapedagógus a Kemma.hu-nak elmondta: több éve részesei a kihívásnak. Ezúttal is három csoport, mintegy hatvan apróság indult útnak, hogy teljesítse a majdnem 5 kilométeres távot. Az intézménytől az Igmándi úton haladva először a Jókai-szobrot tekintették meg, a gyerekek pedig az óvónőktől a híres íróról is hallhattak. Ezt követően az artézi kúthoz indultak, majd az Erzsébet hídról megfigyelték a Dunát. 

Később a Czibor Zoltán Városi Sporttelepre mentek, ahol a legendás balszélső szobrát nézték meg. A túra végén a Jókai ligetbe érkeztek meg, ahol Klebelsberg Kuno szobrát csodálták meg. A ligetben a kicsik terményeket is gyűjtöttek, hiszen ezekből később képet is készítenek. A játszótéren megpihentek, és piknikkel zárult az izgalmas kirándulás.

Tóth Tímea arra is kitért, az óvoda fontosnak tartja, hogy a gyerekek egészséges életmódot éljenek, zöld intézményként pedig a környezetbarát szemléletmód is lényeges az apróságok nevelésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában