Tervek

2022.10.12. 18:10

Elnököt választottak a komáromi diákok

Horváth Csongor lett a Diákönkormányzatok Városi Szövetségének (DIVISZ) elnöke, derült ki a szerda délutáni alakuló ülésen.

K. D.

A Jókai Mór Gimnázium tanulója mellé alelnököket is választottak: Torday Tamást (Kultsár), és Argai Amarillát (Széchenyi). Megválasztásuk előtt röviden ismertették tervezett programjukat.

Horváth Csongor például elmondta, FIFA és Rocket League videójáték kupákat indítanak, röplabda és tömegsport bajnokságokat is szerveznének. Interaktív történelemórákat rendeznének a Csillagerődben, illetve verses teadélutánokra szintén invitálnák a város diákságát. 

Ezeken az alkalmakon kortárs költőket látnának vendégül, akik a tehetséges fiatalok kibontakozását is segíthetnék. Kiemelt céljuk, hogy az észak-komáromi tanulókkal is külön programokat szervezzenek, és fel akarják venni a kapcsolatot Komárom testvértelepüléseinek diákönkormányzataival.

Az eseményen dr. Molnár Attila polgármester, valamint Hajnal Dóra és Vajda Bence önkormányzati képviselők is megjelentek, akik köszöntötték a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában