Vetélkedő

2022.09.24. 22:37

A Brigád csapat vehette át Tatabánya és térsége legnagyobb megmérettetésének fődíját

Harminc csapat versengett a győzelemért.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Rengetegen érkeztek szeptember 24-én szombaton Tatabánya és térsége legnagyobb megmérettetésére, a Kincsesbánya vetélkedőre. A résztvevők a megyeszékhely emblematikus helyeit érintő tartalmas és szórakoztató játékon vehettek részt, mindamellett, hogy értékes nyereményekért is folyt a küzdelem. Ugyanis, a fődíj egy háromnapos – 10 főre szóló – prágai városnéző túra volt, amelynek időpontja egybeesik majd a prágai sörfesztivállal.

Seffer Edina, a Vértes Agorája szakmai igazgatója a helyszínen elmondta, hogy a közösségi vetélkedőre összesen 36 csapat nevezett, azonban sokaknak betegség miatt vissza kellett mondaniuk a nevezést, de így is 30 csapat indult a rejtelmekkel teli megmérettetésen. Mint mondta, a vetélkedő apropója a várossá nyilvánítás 75. évfordulója. Ez az alkalom nagyon sok tatabányait megmozgatott, beleérve a szervezőket és persze a vetélkedőre nevezett csapatokat is egyaránt. 

A játék délután kettő órakor vette kezdetét. A csapatoknak összesen 5 állomást kellett felkeresniük egyedi menetlevelek alapján. A helyszíneken párhuzamosan 5-6 csapat játszott egyszerre. Lődi Péter főszervező hozzátette, hogy az állomások között – egyebek mellett – szerepel a Tatabányai Bányászati Múzeum és Ipari Skanzen, valamint a Tulipános Ház is. 

Minden egyes helyszínnek van valamilyen specifikus feladata, ami az adott intézmény identitásának része. Előbbi helyszínen például bányászattak kapcsolatos feladatok kell megoldaniuk a résztvevőknek. Összesen 10 díjat, plusz egy külön- és egy fődíjat fogunk a nap végén kiosztani 

– mondta az esemény kezdetekor a főszervező.

Dupla győzelem - Órákkal később, a fáradtan visszatért versenyzőket étellel és meleg itallal várták a szervezők. A megmérettetés nyertese a Brigád csapata lett, így ők utazhatnak hamarosan Prágába. A különdíjat pedig úgyszintén a Brigád nevezetű gárda zsebelhette be. Ám a rendezők az esti órákban úgy döntöttek, hogy plusz egy különdíjat is kiosztanak a résztvevők között, mivel kiemelkedően jól teljesítettek az állomásokon. Ezt a rendhagyó elismerést a Későn kelők nevezetű csapat érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában