Büszkeség

2022.08.06. 11:29

Videón a magyarok bevonulása: nemzetközi versenyen remekeltek Vértessomló tűzoltói

A szlovéniai Celje városában 25 ország csaknem 3000 versenyzőjének részvételével zajlott az elmúlt héten a CTIF által szervezett Nemzetközi Tűzoltó Olimpia.

Sugár Gabi

Forrás: Vértessomló ÖTE/ Facebook

Ahogy korábban már beszámoltunk az eredményről, a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület három csapata egy arany-, egy ezüst- és egy bronzminősítéssel tért haza. Az aranyminősítést szerző vértessomlói felnőtt férfiaknak a nemzetközi porondon új országos csúcsot is sikerült felállítaniuk.

A település a honlapján számoltak be részletesen a sikertörténetről. Százhuszonhat fős magyar delegáció, és népes szurkolótábor érkezett Szlovéniába, hogy drukkoljon az ifjúsági Vértessomlói ÖTE leány, Pázmánd ÖTE leány, Pázmánd ÖTE fiú, hagyományos kategória „A”-ban a Vértessomlói ÖTE női, Vértessomlói ÖTE férfi, Pusztamonostor ÖTE női, Pusztamonostor ÖTE férfi, Tótkomlós ÖTE női és hagyományos kategória „B”-ben a Richter Gedeon Dorog férfi együttesének.

A vértessomlói ifjúsági lány, a pázmándi ifjúsági fiú, valamint a vértessomlói női és férfi csapatok a múlt évi országos tűzoltóversenyen elért első helyezéseikkel vívták ki a jogot, hogy a Magyar Tűzoltó Szövetség delegálásában képviselhessék a szlovéniai Tűzoltó Olimpián a magyar színeket.

Schäffer László, a szövetség tűzoltóverseny-bizottságának vezetője, a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke büszkén értékelte az olimpián elért somlói eredményeket, hiszen a férfiak megdöntötték az egy évvel ezelőtt saját maguk által felállított országos csúcsukat. A 37.61 másodperces tatai eredményüket most 35.97-es idővel múlták felül az akadálypályán, ami már közelít az európai mezőny 28-29 másodperces csúcsidejéhez.

Hozzátette: a női csapat az elmúlt évig sorozatban ötször nyert országos bajnokságot és hódította el összetettben a Domsik János-vándordíjat, most azonban ez nem sikerült. Az ezüstminősítést elérő ifjúsági lány csapat remekül szerepelt, azonban náluk adódott egy 10 hibaponttal járó poroltó feldőlés. A 19-es mezőnyben a 10. helyen végeztek, ami erős középnek számít, és ha nem történik a „baki”, akkor a 6. helyen, aranyminősítéssel zárnak.

A férfiak összesen 405.99 pontot értek el, és ezzel a pontszámmal a 60 csapatos mezőny előkelő 11. helyén végeztek aranyminősítést szerezve. Az eredményben 10-12 év munkája, elhivatottsága, dinamikája köszönt vissza – fogalmazott az egyesület elnöke a település honlapján.

Vértessomló ÖTE tűzoltó olimpia
Remekelt a magyar csapat, köztük a somlói delegáció
Forrás: Vértessomló ÖTE/ Facebook

A sikeres csapat tagjai - A Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület férfi csapatának tagjai voltak: Batin Ábel, Bátorfi Tamás, Bőhm Gergely, Egri Benjámin, Éliás Péter, Geijer Szabolcs, Kovács Roland, Murányi Nimród, Wohl Ákos és Zippenfenig Gergő. Az egyesület női csapatának tagjai: Bőhm Lívia, Czakó Adrienn, Czakó Orsolya, Juhász Anna, Zippenfenig Nikolett, Krüpl Eszter, Rácz Adrienn, Sikvölgyi Anett, Szvath Natália, valamint Menoni Zorka. Az ifjúsági leány csapatban a következők szerepeltek kiváló sikerrel: Baller Dorka, Baller Petra, Haász Hanna, Hevesi Laura, Kacz Nóra, Krüpl Franciska, Márkus Tímea, Orlovits Klaudia, Pfiszterer Linetta, Schäffer Hanna. Az ifjúsági leány csapat felkészítője volt Bús Edina és Hetzlné Wicha Judit. Parancsnokuk Hartdégen Tibor és a delegáció vezette Schäffer László, az egyesület elnöke.  

A vértessomlóiak már a negyedik Tűzoltó Olimpián vettek részt. Az első, 2007-es ifjúsági versenyen Svédországban nem értek el említésre méltó eredményt. 2013-ban, Franciaországban az olimpiák történetében valaha addig elért legjobb magyar eredményt érték el. A lányok ezüstminősítést szereztek. 2017-ben Ausztriában az ifjúsági fiú és a női felnőtt csapattal szerepeltek, ott a fiúk remekeltek, szintén aranyminősítést szereztek, a hölgyek ezüstöt.

A somlóiak mellett Dorog tűzoltói is szépen szerepeltek a nemzetközi megmérettetésen. A férfiak között, az önkéntesek „B” csoportjában a dorogi Richter Gedeon férfi csapata 22. helyezést és bronz fokozatot szerzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában