Tájékoztatás

2022.07.11. 06:44

Vonatkatasztrófa Biatorbágynál: ezeket a hétfői változásokat tudnod kell

A hétvégi vonatbaleset miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon még hétfőn is jelentős korlátozásokra kell számítani.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/MÁVINFORM

Mint arról korábban beszámoltunk, a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon július 10-én, vasárnap 00:19-kor a Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat nekiütközött az előtte közlekedő tehervonatnak. A balesetben több kocsi is kisiklott, a kár a 100 millió forintot is meghaladja. A mentési munkálatok már javában zajlanak. 

A MÁVINFORM a közösségi oldalán hétfő reggel arról számolt be, hogy a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon továbbra is jelentős korlátozások vannak érvényben, Biatorbágy és Herceghalom között továbbra sem lehetséges a közlekedés. A vasárnap hajnali balesetben kisiklott teherkocsik beemelésével várhatóan a délelőtti órákban végeznek, ezt követően kezdődik a megsérült pályarész helyreállítása. Biatorbágy és Herceghalom között előreláthatólag hétfőn a délutáni órákban indulhat meg egy vágányon, sebesség- és menetrendi korlátozásokkal a vonatközlekedés. A másik pálya helyreállítása és a forgalomnak való visszadása hétfőn az esti órákban várható.

Bevezetett forgalmi változások:

  • Az S10-es vonatok megosztva, a Déli pályaudvar és Biatorbágy, valamint Herceghalom és Győr között közlekednek.
  • A reggeli, Bicskéről induló G10-es vonaton nem közlekednek.
  • Az S12-es vonatok megosztva, a Déli pályaudvar és Biatorbágy, valamint Tatabánya és Oroszlány között közlekednek.
  • A soproni Savaria, illetve szombathelyi InterCity-k csak Győr–Sopron, illetve Győr–Szombathely között közlekednek.
  • A Ljubljanába közlekedő Dráva (IC 310, IC311) és a Grazba közlekedő Mura nemzetközi InterCity (IC 312, IC 313) csak Győrig, illetve Győrtől közlekednek.
  • A bécsi EuroCity-k, a müncheni, zürichi railjet-ek csak Bicskéig közlekednek, illetve onnan is indulnak vissza.
  • A Záhony felől érkező, a Keleti pályaudvarról 8:40-kor Bécsbe továbbinduló Hortobágy EC csak Záhony és a Keleti pályaudvar között közlekedik.
  • Vonatpótló buszok közlekednek a belföldi vonatok helyett Biatorbágy és Herceghalom, a nemzetközi vonatok helyett Biatorbágy és Bicske között.
  • Elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket a Biatorbágyot, Herceghalmot és Bicskét érintő menetrendszerinti Volánbusz járatokon, valamint az M4-es metrón.
  • Székesfehérvár felé kerülő útvonalon, hosszabb menetidővel közlekedik: a Budapest-Kelenföldről 5:40-kor Prágába induló Metroporitan EuroCity (EC 280), mely előreláthatólag 180 perc késéssel indul, a Münchenből érkező Kálmán Imre EuroNight (EN 463), a Berlinből, Prágából, Varsóból érkező Metropol EuroNight (EN 477).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában