Baleset

2022.07.10. 07:24

Összeütközött két tehervonat Tatabánya és Budapest között, teljes a káosz a menetrendben

A baleset a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon július 10-én,vasárnap 00:19-kor történt Biatorbágy és Herceghalom között.

Kemma.hu

Forrás: MÁVINFORM

Eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött az előtte közlekedő tehervonatnak a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon július 10-én, vasárnap 00:19-kor a Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat. A balesetben több kocsi is kisiklott, Biatorbágy és Herceghalom között mindkét vágány kizárva a vonatforgalom elől, a vonatközlekedés nem lehetséges – közölte közösségi oldalán a MÁVINFORM.

A kárfelmérést, helyreállítást és a vizsgálatot megkezdték a szakemberek. Mivel ezek hosszabb időt vesznek igénybe, a menetrendben változásokkal kell számolni: több járat nem közlekedik, nem indul, jelentős forgalomkorlátozásokkal, pótlóbuszos közlekedéssel kell számolni a győri vonalon utazóknak.

Bizonyos vonatok kerülő útvonalon Székesfehérvár, Komárom érintésével közlekednek. A Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Győr–Sopron, illetve Szombathely közötti elővárosi és távolsági IC vonatok jelentős késéssel közlekednek. Vonatkimaradások, rövidebb útvonalon közlekedő vonatok is lesznek.

A Déli pályaudvar és Tatabánya, illetve Tatabánya és a Déli pályaudvar között nem közlekednek az oroszlányi S12-es elővárosi vonatok. A győri S10-es számú vonatok a Déli pályaudvar és Biatorbágy, illetve Herceghalom és Győr között közlekednek, a Biatorbágy–Herceghalom szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Münchenből a főváros felé tartó 261-es számú railjet Bicske és Budapest között nem közlekedik. Utasai vonatpótló busszal utazhatnak Bicske és Biatorbágy között, onnan tovább személyvonattal.

Nem indult el a Győrből a Keleti pályaudvarra 6:21-kor induló 949-es számú Arrabona InterCity, nem közlekedik a Keleti pályaudvarról Grazba 8:15-kor induló 312-es számú Mura IC Budapest-Keleti pályaudvar és Győr között. Szintén nem közlekedik ezen a szakaszon a Keleti pályaudvarról Sopronba 7:15-kor induló 932-es számú Tűztorony IC. A GYSEV-vel történt egyeztetés alapján a soproni és a szombathelyi InterCity vonatok FLIRT motorvonattal közlekednek Sopron és Győr, valamint Szombathely és Győr között. A Győrből Rajkára 6:45-kor és a Rajkáról Hegyeshalomba 7:52-kor induló vonat szintén nem közlekedik.

Tehervonat kisoklott baleset MÁV

Az éjszaka folyamán futott rá az egyik tehervonat a másikra
Forrás: MÁVINFORM

A fővárosban az M4-es metrón a BKK elfogadja a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket a metrón utazásra. A Volánbusz elfogadja a vasúti  utazási okmányokat a Kelenföld–Bicske közötti menetrend szerinti buszjáratokra. Nem indult el a Keleti pályaudvarról Szombathelyre 6:15-kor induló Savaria IC vonat, aKeleti pályaudvarról Zürichbe 6:40-kor induló 162-es számú railjet sem.

A Keleti pályaudvarról Münchenbe 7:40-kor induló 60-as számú railjet Tatabányáról indul. A Keleti pályaudvarról Prágába 4:50-kor induló 280-as számú Metropolitan EC és a Bukarestből a fővárosba érkező, a Keletiből Bécsbe 5:40-kor továbbinduló 346-os számú Dacia nemzetközi gyors kerülő útirányon át Székesfehérvár–Komárom érintésével közlekedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában