Helyreállítás

2022.07.10. 20:34

Videón a 100 milliós kár: tehervonatok ütköztek a Tatabánya-Budapest közötti vasútvonalon

A balesetben több kocsi is kisiklott, a vizsgálatok a MÁV felelősségét nem állapították meg.

Kemma.hu

Forrás: MÁV/ Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk, a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon július 10-én, vasárnap 00:19-kor a Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat nekiütközött az előtte közlekedő tehervonatnak. A balesetben több kocsi is kisiklott, a kár a 100 millió forintot is meghaladja.

A mentési munkát elkezdték a szakemberek, először lebontották a felsővezetéket a kisiklott kocsik felett, hogy a daru biztonságosan dolgozhasson. Ezek után megkezdték a kisiklott tehervagonok beemelését, majd a sérült pályaszakasz kijavítása kezdődik. Az egyik vágány 40 centiméterrel, a másik 15 centiméterrel mozdult el eredeti helyéről.

Visszaváltják a jegyeket - A biztosító berendezés jól működött, a vizsgálatok a MÁV felelősségét nem állapították meg. Mint azt a MÁV közölte, amennyiben az utasok szeretnék a menetjegyüket visszaváltani, kártérítési igényt benyújtani, azt megtehetik a MÁV-START ügyfélszolgálatán.

A balesetben megsérültek a betonaljak is, ezek közül ötvenet cserélni kell, és a sínszálak cseréjére is szükség lesz. Ha az ütemterv szerint tudnak dolgozni a szakemberek, az egyik vágányt hétfőn visszaadhatják a vonatforgalomnak 40 kilométer/órás sebességkorlátozással. A balesetben személyi sérülés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában