Semmelweis

2022.07.08. 16:39

Egészségügyi dolgozók munkáját ismerték el Komáromban is

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték az egészségügyi dolgozókat. A városi elismeréseket Tóthné Kun Mária osztályvezető ápoló és Véghné Farkas Ildikó körzeti ápoló, asszisztens érdemelte ki.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

– Az áldozatos munkát, amelyet nap, mint nap végeznek, nem lehet szavakkal, anyagi javakkal megköszönni – fogalmazott a Csillagerődben rendezett Semmelweis-napi eseményen dr. Molnár Attila polgármester.

Hozzátette, nagyon nehéz helyzetben van a város az ukrajnában zajló háború miatt, amelynek hatásait most kezdi el érezni az önkormányzat is, hiszen az áram és a gáz ára is megsokszorozódik a helyi intézményekben. Arról is beszélt, hogy szerencsére a kórházban és az alapellátásban is folyamatos fejlesztések vannak, a közelmúltban például a mentők kaptak új esetkocsit.

Lehet egy épület csillogó, villogó, szuper, de ha nincsen benne szakembergárda, akkor nem fog működni a rendszer.

– hangoztatta a polgármester.

A résztvevőket dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester, Vajda Bence önkormányzati képviselő, dr. Gordán Ildikó főorvos és Kurdi Balázs, a komáromi mentőállomás vezetője köszöntötte. A város egészségügyi elismeréseit ezúttal ketten vehették át.

Tóthné Kun Mária, a Selye János Kórház vezető főnővére 1990-ben került a komáromi kórház belgyógyászati osztályára. Nagy igyekezettel, hivatástudattal és odaadással kezdte meg pályafutását. A betegápolás mellett folyamatosan képezte magát. Munkája során nagy érdeklődést mutatott a szív- és érrendszeri betegek ellátása iránt, ezért 2001-ben elvégezte a kardiológiai szakasszisztensi képzést. 2004-ben főnővéri kinevezést kapott a belgyógyászati osztályon az ápolási tevékenységek koordinálására, majd 2012-től a krónikus belgyógyászati osztály főnővéreként folytatta pályafutását. Vezetőként, munkatársaival szemben is nagyon segítőkész és igyekszik jó munkahelyi légkört teremteni.

Véghné Farkas Ildikó huszonöt éve dolgozott dr. Gordán Ildikóval, mint körzeti ápoló, asszisztens. Munkáját mindig precízen, pontosan, naprakészen végezte. Munkahelyén kollégái tisztelik, adnak a véleményére. Körzeti nővérként lelkiismeretesen végezte a betegek gondozását, gyógyítását. A pandémia idején kora reggeltől késő estig szervezte az oltásokat. Mint a méltatásban olvasható, nyugdíjba vonulásával pótolhatatlan űrt hagy maga után.

A Selye János Kórház dolgozói közül többen is külön elismerést kaptak, nekik dr. Mézesné dr. Lőrinczi Enikő, az intézmény főigazgatója gratulált. Később Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő mondott beszédet. Hangsúlyozta, az egészségügyi dolgozók mellett köszönet illeti a családjukat is, akik igyekeznek minél több terhet levenni a vállukról. Megköszönte azt is, hogy az orvosok, ápolók minden helyzetben emberek tudnak maradni. Az esemény végén a résztvevők Pindroch Csaba színész egyszemélyes komédiáját tekinthették meg, amelynek címe: Segítség! Megnősültem!

Megyeszerte megemlékeztek a segítő munkáról

Az elmúlt napokban megyeszerte megemlékeztek az egészségügyben dolgozókról, méltatták áldozatos munkájukat. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei területi szervezetének Semmelweis-napi ünnepségén dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos elnöke adott át oklevelet Juhászné Vépi Zsuzsannának, Benkőné Nagy Tímeának, Kugliné Tóth Erzsébetnek és Hopka Zoltánnénak.

Tatabányán a Szent Borbála Kórház dolgozóinak jutalmazására a tavalyihoz hasonlóan, az idén is 10 millió forinttal járult hozzá a város. Oroszlányban a Hamvas Béla Gimnázium dísztermében köszöntötték az egészségügy dolgozóit. Az ünnepségen Lazók Zoltán polgármester az önkormányzat nevében adott át rangos díjat Baloghné Leskó Judit védőnőnek, Dr. Magyar Zoltán fogorvosnak és Dr. Varju János főigazgató főorvosnak.

Tatán a város önkormányzata személyesen köszöntötte azokat az orvosokat, asszisztenseket, egészségügyi dolgozókat, akik ebben az esztendőben jubileumi évfordulót ünnepelnek: Dr. Cseh Tamást, Dr. Horváth Róbertet, Dr. Kicska Zsuzsannát, Buzási Istvánnét, Szabó Gyöngyit, Szecsei Gizella Ibolyát, Kovács Szilviát, Nagyné Szűcs Rózsát, Kálmán Mariannát, Nyíri Edinát, Szűcs Zsuzsannát és Zámbó Lászlót.

A Közszolgálati Tisztviselők Napja és a Semmelweis-nap alkalmából dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes, politikai államtitkár a Belügyminisztériumban adott át elismeréseket. A rendezvényen részt vett dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár és dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár is. Az eseményen kitüntették dr. Kassai-Farkas Ákost is, a Batthyány Kázmér Szakkórház, Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály megbízott osztályvezető főorvosát.

A Semmelweis Egyetem Alapítvány ünnepségén dr. Kovács Árpád Ferenc egyetemi tanársegéd mellett a leányvári kötődésű dr. Szakmár Enikő gyermekgyógyász szakorvosjelölt vehette át idén a Márer Vera-díjat. Az elismerést az alapítvány évente legfeljebb két, az egyetemen dolgozó fiatal számára ítéli oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában